Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Peregrinatio Mariae și misiuni

Pelerinajul icoanei Maicii Domnului de la Cacica, prilejuit de Anul Familiei, a continuat și în timpul Postului Mare. În același timp, în diferite parohii din dieceză s-au desfășurat și misiuni populare având aceeași temă generală privind familia. Oferim câteva completări la articolul din numărul trecut referitoare la aceste zile de har.

Icoana Maicii Domnului a poposit în Parohia Răchiteni, în perioada 1-4 martie. Credincioșii au întâmpinat icoana alături de părintele paroh Marian Fechetă, împreună cu părintele predicator pentru zilele de misiune, Petru Vernică și alți preoți din împrejurimi. Fiecare meditație a început cu o reflecție asupra atmosferei din cadrul Sfintei Familii, atenția fiind îndreptată apoi asupra familiei de astăzi: familii lovite de păcatul divorțului și al concubinajului, soți plictisiți de era consumismului, conflictele dintre generații etc. La sfânta Liturghie ce a marcat încheierea zilelor de misiune și de pelerinaj al icoanei a fost prezent și PS Aurel Percă.

În comunitatea din Stufu au fost organizate misiuni populare, între 8 și 11 martie, predicator fiind pr. Daniel Cimpu. Zilele de misiuni au oferit posibilitatea de a ieși din letargia vieții cotidiene și de a reflecta cu responsabilitate la realitatea familiei de ieri, de azi și de mâine. A fost o ocazie specială de reînnoire a vieții spirituale în cadrul familiilor acestei parohii.

La Lespezi, zilele de misiuni (29 martie - 1 aprilie) au fost conduse de pr. Petru Sescu. În aceeași perioadă s-au desfășurat misiuni și la Florești, fiind ținute de pr. Alois Moraru. În Parohia Pârgărești au fost organizate misiuni, în perioada 29 martie - 1 aprilie. Predicator a fost pr. Cristinel Fodor.

În luna aprilie, comunitățile care au anunțat că vor primi vizita icoanei sunt Călugăreni (15-18 aprilie) și Gheorghe-Doja (19-22 aprilie). Tot la Gheorghe-Doja se vor desfășura, în aceeași perioadă și misiunile conduse de pr. Ioan Balan. Parohia Buhonca (22-25 aprilie) va primi și ea vizita icoanei, în cadrul zilelor de misiuni, care vor fi ținute de pr. Iosif Bisoc, OFMConv., iar în perioada 26-29 aprilie icoana va fi la Bacău "Sfânta Cruce".

Virgiliu Demșa-Crainicu

* * *

Modificări în administrarea Mirului

Față de proiectul pentru programul administrării Mirului și celebrarea unor evenimente deosebite, în anul 2012, prezentat în revista din luna martie, au intervenit următoarele modificări: 20 mai - Sfințirea bisericii din Șerbănești-Bacău; 28 mai - Cleja "Sfântul Francisc"; 9 iunie - Ziua Copilului la Barați; 10 iunie - Bacău "Sfântul Nicolae"; 5 august - Lespezi; 18 august - Săbăoani "Sfântul Iosif"; 25 august - Săbăoani "Sfânta Cruce"; 1 septembrie - Ciugheș; 2 septembrie - Poiana Negri; 9 septembrie - Pralea și Podu Iloaiei/Sprânceana; 15 septembrie - Frumoasa; 22 septembrie - Valea Lupului; 23 septembrie - Somușca; 23 septembrie - Consacrarea altarului bisericii din Slobozia; 21 octombrie - Focșani.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat