Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Sanctuare -

Pellevoisin

Sanctuarul de la Pellevoisin (Franța), care se află la 90 km sud de orașul Tours, în Dieceza de Bourges, s-ar putea să nu impresioneze nici prin grandoare și nici prin numărul de pelerini, ci prin evenimentele petrecute aici începând cu anul 1875.

În luna septembrie a acelui an, o femeie de 32 de ani, Estelle Faguette, care suferea de o boală incurabilă, s-a hotărât să scrie, cu o inimă de copil, dar cu o mare încredere, o scrisoare adresată sfintei Fecioare Maria. Estelle îi cerea Mariei să mijlocească la Isus vindecarea, pentru a-și putea îngriji părinții în vârstă. A rugat o prietenă să ducă scrisoarea într-o grotă a Maicii Domnului de Lourdes, construită de familia La Rochefoucauld, într-un parc, la dorința copiilor. Sfânta Fecioară i-a răspuns prin 15 apariții, în perioada 19 februarie - 8 decembrie 1876. În cursul acestor apariții, Estelle a fost instruită pentru a înainta în sfințenie și i s-a încredințat un mesaj de milostivire. La 19 februarie 1876 a fost total vindecată. În anul 1877, arhiepiscopul de Bourges a autorizat cultul public al Maicii Domnului de la Pellevoisin, iar camera acestei tinere a fost transformată în capelă.

La a noua apariție (9 septembrie), Maria i-a descoperit un scapular, pe care ea însăși îl purta la piept, numit al "Sfintei Inimi a Mariei".

La 4 aprilie 1900, papa Leon al XIII-lea a recunoscut oficial importanța acestui scapular și a încurajat să fie purtat de cât mai mulți creștini. Vindecarea tinerei de la Pellevoisin a fost recunoscută oficial ca minune la 8 septembrie 1983 de către arhiepiscopul de Bourges.

Conducerea spirituală a acestui sanctuar a fost încredințată "Fraților Sfântului Ioan", iar mănăstirea "Surorilor Contemplative ale Sfântului Ioan", aflată alături, asigură o prezență permanentă de rugăciune.

Merită atenție data de 20 decembrie 1892, când papa Leon al XIII-lea, prin motu proprio, a acordat indulgențe pentru a încuraja pelerinajele la Pellevoisin.

În lunile ianuarie și februarie ale anului 1900, Estelle Faguette a fost primită de două ori în audiență de papa Leon al XIII-lea, iar Sfântul Părinte Pius al X-lea a primit-o în martie 1912.

Estelle a murit la 23 august 1929, la vârsta de 86 de ani.

Iată câteva fragmente din scrisoarea scrisă de Estelle, care a obținut vindecarea: "O, buna mea Mamă, iată-mă prosternată la picioarele tale... Acordă-mi, pentru slava Fiului tău dumnezeiesc, sănătatea bietului meu trup. Uită-te la durerea părinților mei: tu știi că mă au doar pe mine de ajutor... Dacă nu mă poți vindeca, din cauza păcatelor mele, dă-mi cel puțin tăria de a putea câștiga cele necesare pentru mine și părinții mei... Amintește-ți de durerile pe care tu le-ai îndurat în noaptea nașterii lui Isus, când trebuia să bați din poartă în poartă pentru a cere sălășluire. Amintește-ți cât ai suferit când Isus a fost răstignit pe cruce... Eu mă încred în tine, buna mea mamă; dacă tu vrei, Fiul tău mă poate vindeca. El știe cât de mult mi-am dorit să fiu printre miresele sale, dar mi-am oferit viața pentru părinții mei, care au atâta nevoie de mine..., dar voia lui Isus să se facă și nu voia mea..."

Maica Domnului a apărut la Pellevoisin îmbrăcată complet în alb, cu o cingătoare albă, purtând un voal alb pe cap. Mâinile, din care curg petale de flori, sunt întinse spre pământ. Privirea Fecioarei pare oarecum tristă, dar plină de o mare bunătate și milă.

Pelerinii sunt primiți aici în toate zilele anului.

Pr. Iosif Dorcu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat