Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Istorie -

Sfințire de biserică: Sărata-Băi

În sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului Nostru Isus Cristos (6 august), PS Petru Gherghel a consacrat altarul și a sfințit biserica "Sfânta Fecioara Maria de Fatima" din Sărata-Băi.

În altar au fost așezate trei relicve: ale sfinților Anton de Padova și Leopold Mandic și a fericitului Ieremia Valahul.

La predică, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, a subliniat importanța bisericii în viața creștinilor, comparând-o cu o scară pe care urcă și coboară îngerii lui Dumnezeu. A amintit faptul că biserica este casa lui Dumnezeu și poarta cerului, îndemnându-i pe credincioși să țină la biserică și să-i ofere lui Dumnezeu jertfele și darurile lor, felicitându-i pentru ridicarea noului lăcaș de cult, prin cuvintele: "Cinste vouă, care construiți!".

Sărata-Băi (78 de familii) face parte din Parohia "Sfântul Mihai" din Sărata, care este formată din 270 de familii și 730 de suflete. A doua filială este Dealu Nou (18 familii). Parohia a fost înființată în anul 1997, primul paroh fiind pr. Ferenț Tancău, până atunci fiind filiala Parohiei Luizi-Călugăra. Biserica parohială este situată pe un vârf de deal, satul este întins.

Faptul că Episcopia de Iași a recăpătat Stațiunea Balneară "Fericitul Ieremia Valahul", pentru ca bolnavii care vin la tratament să aibă ocazia de a participa la sfintele Liturghii, s-a pus problema construirii unei biserici încă de prin anii 1994-1995. După lungi căutări a unui teren, s-a găsit unul care a fost proprietatea lui Mihai Bobîrnac, situat în vecinătatea stațiunii balneare.

Ridicarea lăcașului de cult a început în anul 1999, fiind coordonată pe atunci de pr. Ferenț Tancău. În anul 2000 a fost sfințită piatra de temelie de PS Aurel Percă, prima temelie sfințită de Excelența sa ca episcop.

Biserica este construită în stil modern, cu lungimea de 19 m, lățimea de 10 m și înălțimea de 25 m cu tot cu cruce.

Sfințirea bisericii a fost și o ocazie de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile sale, Fecioarei Maria, patroana bisericii, binefăcătorilor și credincioșilor parohiei care au contribuit la ridicarea lăcașului de cult.

Pr. Ionel Roșu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat