Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

Papa în Germania
Pentru a treia oară, în perioada 22-25 septembrie, papa Benedict al XVI-lea va face o vizită în Germania, după călătoriile la Köln din august 2005, pentru Ziua Mondială a Tineretului, și în Bavaria, în septembrie 2006. Tema acestei călătorii apostolice va fi "Unde este Dumnezeu, acolo este viitor", în cadrul căreia va vizita orașele Berlin, Erfurt, Etzelsbach și Freiburg. Întâlniri cu oficialități, autorități civile și religioase, celebrări speciale vor marca programul acestei vizite.

News.va
A fost lansat, la 29 iunie, noul portal "news.va", papa însuși făcând primul click. Portalul se înscrie în istoria mijloacelor de comunicare în masă ale Sfântului Scaun: cotidianul "L'Osservatore romano", care anul acesta a împlinit 150 de ani, Radio Vatican, care a sărbătorit 80 de ani, Vatican Information Service, Agenția Fides, Biroul sau Sala de Presă și Centrul de Televiziune Vatican. Portalul cuprinde principalele știri tipărite sau puse în undă de celelalte media vaticane, găzduiește articole și servicii video despre activitatea Sfântului Părinte și a dicasterelor Curiei Romane... Deocamdată este disponibil în limbile italiană și engleză.

Doctorat în teologie
La Universitatea Pontificală Urbaniana din Roma, pr. Adrian Dancă a susținut, în ziua de 22 iunie, teza de doctorat "Textul și pre-textul său în hermeneutica biblică a lui Ioan Casian. Analiza unor premise culturale și ascetice". Coordonatorul tezei doctorale a fost prof. Guido Innocenzo Gargano, benedictin camaldolez, fin cunoscător al teologiei patristice și al realităților bisericești din România.

Formare vincențiană
Sfântul Vincențiu de Paul - Iubirea este inventivă la infinit. Sub această expresie a gândirii sfântului Vincențiu de Paul, un grup de șapte membri vincențieni din Conferințele "Sfântul Vincențiu de Paul" din Iași, Bălțați, Târgu Frumos, Adjudeni și Onești au participat la sesiunea de formare vincențiană, ținută în perioada 3-17 iulie la Berceau (Franța), locul natal al sfântului Vincențiu de Paul. Programul a inclus și o vizită la mormântul fericitului Frederic Ozanam, cel care a înființat, în anul 1833, Prima Conferință de Caritate, din care s-a format Societatea "Sfântul Vincențiu de Paul". Animatorii sesiunii au fost preoții lazariști Andrei Cristinel și Ioan Rus, sora Magdalena, Fiică a Carității, și fratele lazarist Celestin Farcaș.

Expropriere și demolare
Arhiepiscopia Romano-Catolică București solicită autorităților statului să treacă de urgență la aplicarea deciziei nr. 1989/3.11.2010 a Curții de Apel Suceava. Aceasta a respins, la 11 iulie 2011, cea de-a șasea și ultimă cale extraordinară de atac ce a fost promovată de către Primarul sectorului 1 și Millenium Building Development împotriva deciziei Instanței din Suceava, în sensul stabilirii irevocabile a nulității autorizației de construire a autointitulatei clădiri Cathedral Plaza. ARCB a decis să promoveze o serie de acțiuni în instanțe prin care solicită exproprierea terenului și demolarea autointitulatei clădiri "Cathedral Plaza", aflată în zona de protecție a catedralei și a altor cinci monumente istorice de pe Str. Gen. Berthelot.

Pauline.ro
A fost lansat, în luna iulie, situl pauline.ro al Fiicelor Sfântului Paul - Surorile Pauline, unde se acordă un spațiu amplu Librăriei Pauline on-line, pentru a favoriza cunoașterea conținuturilor Editurii Pauline.

Superioară generală
Congregația "Surorile Oblate Asumpționiste" are o nouă superioară generală: sr. Felicia Ghiorghieș, care a fost aleasă la 13 iulie, în cadrul celui de-al XV-lea capitul general (27 iunie - 21 iulie) din Froyennes (Belgia). Mandatul noii superioare este de șase ani, fiind prima superioară generală de altă origine decât franceză din istoria congregației. Sr. Felicia Ghiorghieș s-a născut la 28 august 1968, la Mărgineni și a făcut profesiunea perpetuă la 5 octombrie 1995.

Misionarism
Oficiul Național al Operelor Pontificale Misionare din România a organizat, în perioada 13-15 iunie, la centrul de spiritualitate "Manresa" al părinților iezuiți din Cluj, o întâlnire la care au participat reprezentanți ai centrelor misionare diecezane din șase dieceze: Iași (reprezentată de pr. Claudiu Iștoc, directorul național), București, Oradea (romano-catolici și greco-catolici), Timișoara și Cluj-Gherla. S-a făcut o informare despre aspectele misionare discutate în cadrul Conferinței Episcopilor din România din luna mai, o analiză clară despre activitatea misionară din fiecare dieceză și eparhie și s-a stabilit un plan de acțiune. În perioada 19-21 septembrie se va organiza un curs de formare misionară pentru toți directorii centrelor misionare diecezane.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat