Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid

O sărbătoare a tinereții

La Madrid va avea loc, în perioada 16-21 august, Ziua Mondială a Tineretului cu tema: "Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință" (cf. Col 2,7). Din Dieceza de Iași vor participa 100 de tineri, preoți și persoane consacrate, împreună cu PS Aurel Percă. În drum spre Madrid grupul diecezan va vizita diferite obiective din orașele Budapesta, Ljubljana, Padova, Cannes, Montsserat etc.

Ziua Mondială a Tineretului se va deschide în ziua de 16 august, cu Liturghia de deschidere, prezidată de cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, arhiepiscop de Madrid.

În cursul dimineților de 17, 18 și 19 august vor avea loc tradiționalele cateheze, care vor fi susținute de episcopi din întreaga lume, în diverse limbi. Catehezele în limba română vor fi ținute de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. În timpul celor trei zile o atenție deosebită va fi îndreptată spre sacramentul Spovezii. Tinerii vor avea astfel ocazia să experimenteze iertarea lui Dumnezeu în toate bisericile din Madrid, dar mai ales în Parcul Iertării unde va avea loc și adorație euharistică.

După-amiezile zilelor de 16, 17, 18 august vor fi dedicate activităților din cadrul Festivalului Tinerilor care se va desfășura în diferite puncte din Madrid.

Sfântul Părinte va fi primit în după-amiaza zilei de joi, 18 august, printr-o ceremonie solemnă.

Seara zilei de vineri, 19 august, va fi dedicată celebrării unei mari Căi a crucii pe străzile centrale ale orașului Madrid.

Punctul culminat al Zilei Mondiale a Tineretului vor fi privegherea de rugăciune și sfânta Liturghie finală, care vor fi prezidate de Sfântul Părinte. Acestea se vor desfășura sâmbătă seara, 20 august, și în dimineața zilei de 21 august, în spațiul special pe aeroportul Cuatro Vientos.

Pe drumul de întoarcere, grupul diecezan va vizita Barcelona, apoi se va opri la Lourdes, Avignon, Milano, sanctuarul Mariazell, Viena etc.

La acest eveniment vor participa în jur de 1.000 de tineri din România, însoțiți de preoți și episcopi. Vor fi prezenți PS Aurel Percă, PS Cornel Damian, PS Virgil Bercea și PS Florentin Crihălmeanu.

Sperăm ca tinerii care vor participa la Ziua Mondială a Tineretului să trăiască o experiență de viață și credință de neuitat și să aducă în diecezele și parohiile lor spiritul acestor minunate întâlniri!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat