Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii ale unor preoți nou-sfințiți

- Așa cum odinioară Isus i-a chemat pe apostoli să proclame că "împărăția cerurilor este aproape" (Mt 10,7) și apoi pe sfântul părinte Francisc să trăiască evanghelia în simplitate și sărăcie, ne cheamă și pe noi astăzi să citim semnele timpului și să devenim vestitori prin cuvânt și, mai ales, prin trăire că Dumnezeu s-a făcut om, a trăit în mijlocul nostru, a pătimit, a murit pentru noi, iar apoi a înviat, pentru ca moartea să nu mai aibă ultimul cuvânt. În sacramentul Euharistiei, Isus a rămas cu noi pentru a ne desăvârși (...); ne invită să intrăm tot mai mult în acea iubire a Tatălui, "care atât de mult a iubit lumea, încât l-a dat pe Fiul său unul născut pentru ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică" (In 3,16) (Pr. Paul Dragoș Mîrț, OFMConv).

- "Lucruri mari a făcut Domnul pentru noi, inima ne e plină de bucurie". (...) Preotul este cel pe care Cristos l-a ales pentru a-l continua în timp. Azi Cristos se arată prin preot. Eu văd cu ochii lui Cristos și pot să dăruiesc celuilalt mult mai mult decât lucrurile exterioare, pot să-i ofer privirea mântuitoare de care are nevoie. Preotul se află între Dumnezeul cel veșnic și omenire. A lega și a pune totul în raport cu Dumnezeul cel viu este tocmai marea lui misiune, marea sa îndatorire de viață în orice timp (Pr. Pavel Beșleagă).

- Mulțumesc Neprihănitei! "Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceea de a-și dărui viața pentru prietenii săi". O asemenea iubire, atât de adevărată și profundă, am primit-o eu prin darul preoției. De aceea, bucuria și milostivirea infinită a Tatălui ceresc cuprind inima și persoana mea într-un mod cu totul deosebit. Aș vrea să citez câteva cuvinte ale Mons. Vladimir Ghika, martir, el care a însemnat foarte mult în decizia răspunsului meu la chemarea Domnului: "Am fost creați, am fost răscumpărați, putem fi sfințiți. Suntem astfel de trei ori purtați în inima lui Dumnezeu, în inima sa de milostivire (...)". Eu cred că sacramentul Preoției mă face martorul acestei inimi de milostivire a Tatălui, izvorul bucuriei vieții noastre. Preoția mea o datorez consfințirii mele la Inima Neprihănită a Mariei (Pr. Ioan Răileanu).

- "Iată-mă, trimite-mă pe mine!" (Is 6,2). Ca preot nou-sfințit pășesc în noua stare de viață cu un sentiment de mulțumire și de bucurie pentru chemarea primită la sfânta Preoție, dar și că fac parte din Congregația Don Orione, fiind conștient de nevrednicia mea pentru această misiune. În același timp, vreau să-mi exprim și entuziasmul pe care îl port în suflet, același entuziasm care m-a împins să răspund chemării lui Dumnezeu pentru slujirea celorlalți și pentru mântuirea sufletului meu (...). (Pr. Marius Bereșoaie, Don Orione).

- Pentru mine a fost o zi de har. Isus Cristos, cel care m-a ales să-l urmez prin puterea Duhului Sfânt care acționează în Biserică, m-a hirotonit preot. Pornesc pe acest drum cu speranța de a vesti milostivirea lui Dumnezeu și de a arăta că Tatăl nostru ceresc ne iubește. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru mine și îl rog să mă susțină cu harul său până la sfârșitul vieții (Pr. Ianoș Mihai Benchea, OFMCap.).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat