Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

La 30 de ani
Institutul "Ioan Paul al II-lea - Studii pentru Căsătorie și Familie" din Vatican a împlinit 30 de ani de existență. A fost înființat de papa Ioan Paul al II-lea. Liturghia aniversară din bazilica "Sfântul Petru" din Vatican a fost prezidată de primul rector al institutului, card. Carlo Caffara. După Liturghie o parte dintre participanți au fost primiți de papa Benedict al XVI-lea în audiență privată. În cadrul acestui institut s-au format mai mulți preoți și laici din România. Din Dieceza de Iași este student la acest institut pr. Felician Tiba.

Sărbătoarea popoarelor
Conferința Episcopilor din Italia, Oficiul pentru Migranți din cadrul Vicariatului de Roma, Congregația Părinților Scalabrinieni și capelaniile străine din Roma au organizat în capitala Italiei, duminică, 8 mai, cea de-a XX-a ediție a "Sărbătorii popoarelor" - "Festa dei popoli", cu motoul "O sărbătoare fără hotare". Din partea comunității române au fost prezenți parohul acesteia, pr. Isidor Iacovici, preoții Daniel Iacobuț și Damian Anton, OFMConv, aflați la studii la Roma, și un mare număr de credincioși. Evenimentul a avut două părți; sfânta Liturghie în bazilica "Sfântul Ioan din Lateran", urmată de un moment de sărbătoare, cu protagoniști din circa 25 de țări. Românii au prezentat dansuri și preparate culinare.

Nou superior
Părintele Benoit Griere este noul superior general al Congregației "Părinții Augustinieni Asumpționiști", ales la 11 mai la Roma de capitulul general. În Dieceza de Iași, asumpționiștii au înființat în anul 1993 Mănăstirea "Sfântul Augustin" din Mărgineni, unde ca superior, din anul 2001, este pr. Celeste Pianezze.

Adunare a CSMR
Cea de-a XXIII-a Adunare Generală a Federației Conferinței Superiorilor Majori ai Institutelor de Viață Consacrată și Societăților de Viață Apostolică din România (CSMR) s-a desfășurat în zilele de 11 și 12 mai, la Centrul "Manresa" din Cluj-Napoca. Lucrările au fost prezidate de pr. Emilian Cătălin, OFMConv., președintele CSMR. Reprezentanții cele 29 de ordine și congregații - 19 feminine și 10 masculine - au hotărât formarea în România a Conferinței Superiorilor Majori, respectiv Superioarelor Majore după modelul Conferinței Episcopilor Catolici din România. A fost lansat și situl www.csmr.ro. Următoarea adunare generală obișnuită va fi în zilele de 23 și 24 noiembrie la Snagov.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat