Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Butea: Ziua Tineretului. Impresii

Câțiva tineri care au participat la Ziua Tineretului de la Butea au dorit să împărtășească gândurile și impresiile lor înurma acestei sărbători.

- "A fost o zi plină de evenimente care m-au impresionat. Mai întâi beatificarea papei Ioan Paul al II-lea într-o zi diecezană a tinerilor (pe care atât de mult i-a iubit), apoi mulțimea de tineri adunată din toate colțurile diecezei în jurul episcopilor, atât la sfânta Liturghie, cât și la programul cultural" (Carmena Erdeș, Roman "Isus, Bunul Păstor").

- "Ziua de duminică, 1 mai, a fost o ocazie de a-mi înrădăcina profund credința în Cristos. Tema mi-a plăcut foarte mult. Noi, tinerii, avem nevoie de multă credință, înarmați fiind cu rugăciune, pentru a nu cădea pradă "aberațiilor" pe care le practică alți tineri. Trebuie să îi felicit pe organizatori și pe toți cei care au făcut tot posibilul ca această sărbătoare să fie una memorabilă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și fericitului Ioan Paul al II-lea pentru darurile spirituale ce le oferă tinerilor de pretutindeni" (Mădălina Tofan, Roman "Isus, Bunul Păstor").

- "O seară de rugăciune și apoi o zi plină de emoții pozitive! Mii de tineri și un singur spirit! Amintirea vie a papei Ioan Paul al II-lea și conștientizarea faptului că avem un prieten apropiat și iubit în cer! Am avut parte de tot ce e nevoie pentru suflet, de tot ce trebuie unui tânăr pentru a se simți viu și puternic, tare în credință și înrădăcinat în Cristos!" (Olesea Jmurciuc, Iași "Adormirea Maicii Domnului").

- "Sărbătoarea tinerilor m-a încărcat cu mai multă frumusețe și energie. Prezența celor trei episcopi între noi, tinerii, m-a făcut să mă simt mândră că sunt tânără, mi-a înfipt profund rădăcinile credinței. Consider că a fost o zi frumoasă pentru că fericitul papă Ioan Paul al II-lea stătea precum o floare la fereastra paradisului și împrăștia din mireasma sa" (Emilia Andrei, Săbăoani) - "Ziua a fost una de mare sărbătoare!! Ne-am adunat de peste tot din dieceză pentru a ne întâlni și a petrece o zi împreună cu prietenul nostru, Isus! Atmosfera a fost una de entuziasm tineresc, bucurie și fețe luminate de zâmbete!" (Iuliana Tofana, Iași "Adormirea Maicii Domnului").

- "Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am putut participa împreună cu ceilalți tineri la acest eveniment. Toate momentele la care am luat parte au fost frumoase, însă mi-a plăcut sfânta Liturghie și m-a impresionat faptul că toți tinerii aveau chipurile senine. A fost o zi deosebită și doresc să particip și pe viitor!" (Brigita Robu, Săbăoani).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat