Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Trei proiecte ale Caritasului

Asociația Caritas Roman a finalizat construcțiile unor edificii care permit punerea în practică a îndemnului evanghelic de a avea grijă de cei aflați în starea de neputință trupească și de lipsuri materiale: Centrul Maternal Caritas din localitatea Turturești, Locuința Protejată pentru Vârstnici Caritas din Gherăești și Cantina Socială Caritas de la subsolul bisericii "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman. În zilele de 29 și 30 aprilie aceste trei edificii au fost sfințite și inaugurate.

Vineri, 29 aprilie, la ora 17.00, în prezența PS Petru Gherghel, a PS Dieter Geerlings, episcop auxiliar al Diecezei de Münster (Germania), a pr. Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, a preoților din parohiile catolice din Piatra Neamț, Roman și Gherăești, a autorităților locale și centrale, a numeroși binefăcători și prieteni din țară, dar și din Germania și Italia, s-a sfințit și inaugurat noua locație a Centrului Maternal Caritas din Turturești.

Părintele Cristian Gălățanu, președintele Asociației Caritas Roman, a prezentat pe scurt drumul parcurs de la idee până la stadiul actual al proiectului, găzduit de noua clădire. De asemenea, au fost invitați să ia cuvântul mulți dintre invitații care s-au implicat în realizarea proiectului. Copiii au prezentat un mic program artistic.

Sâmbătă, 30 aprilie, ora 11.00, pr. Daniel Ghitiu, paroh al comunității din Gherăești, însoțit de Carol Bereșoaie, primarul comunei Gherăești, și de părintele Cristian Gălățanu au primit și adresat salutul de bun venit unor înalți oaspeți în fruntea cărora s-au aflat PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă și PS Dieter Geerlings, pe care i-a rugat să sfințească și să inaugureze Locuința Protejată pentru Vârstnici Caritas din Gherăești.

În aceeași zi de sâmbătă, 30 aprilie, după sfânta Liturghie de la biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman, de la ora 18.00, concelebrată de PS Petru Gherghel, PS Dieter Geerlings, pr. Emanuel Imbrea, pr. Cristian Galațanu, pr. Francisc Fărcășel și pr. Mihai Budău jr., în prezența persoanelor care au participat la sfânta Liturghie și a invitaților de onoare printre care prof. Laurențiu Dan Leoreanu, primar al Municipiului Roman, și Marius Neculai, deputat, s-a sfințit Cantina Socială Caritas aflată la subsolul bisericii.

Asociația Caritas Roman



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat