Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

Papa în Croația
Sala Vaticană de Presă a publicat la 18 aprilie programul oficial al călătoriei apostolice a lui Benedict al XVI-lea în Croația în zilele de 4 și 5 iunie. După sosirea la Zagreb, papa va face o vizită de curtoazie președintelui Republicii, urmată de întâlnirea cu președintele guvernului la sediul nunțiaturii apostolice și de întâlnirea cu exponenți ai societății civile și reprezentanți ai religiilor, în Teatrul Național Croat din Zagreb. Seara va avea loc privegherea de rugăciune cu tinerii în Piața "Bano Josip Jelacic". A doua zi, papa va prezida Liturghia cu ocazia Zilei Naționale a Familiilor Catolice Croate pe hipodromul capitalei. După-amiaza va fi celebrarea Vesperelor și se va ruga la mormântul fericitului Alojzije Viktor Stepinac.

Ziua Vocațiilor
"A propune vocațiile în Biserica locală" este tema mesajului papei pentru Cea de-a 48-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații care va fi celebrată la 15 mai, în Duminica Bunului Păstor. "În special, în acest timp al nostru - scrie Sfântul Părinte - fiecare comunitate creștină, fiecare credincios ar trebui să asume cu conștiință angajarea de a promova vocațiile. Este important de a încuraja și de a susține pe cei care arată semne clare ale chemării la viața sacerdotală și la consacrarea călugărească, ca să simtă căldura întregii comunități în a spune "da"-ul lor lui Dumnezeu și Bisericii". Mesajul a fost semnat la 11 noiembrie 2010.

Un milion de rozarii
O "bătălie" spirituală pentru încetarea avorturilor și salvarea pruncilor care urmează să se nască se va desfășura, pe plan mondial, în zilele de 6, 7 și 8 mai. Cei care doresc să se alăture acestei inițiative trebuie să se roage cel puțin un rozariu pe zi, să ofere cât mai multe Liturghii cu această intenție și trebuie să-și înregistreze angajamentul prin completarea formularului online pe situl Organizației "Sfântul Arhanghel Mihail", www.saintmichaelthearchangelorganization.org, inițiatoarea acestui efort comun internațional, pentru a se putea contoriza participările. În anul 2010, credincioși din peste 40 de țări au participat și s-au înregistrat, cu scopul de a atinge un milion de rozarii (recitate în perioada stabilită).

Întâlnire ÎNOMC
La mănăstirea călugărilor carmeliți de la Snagov, în perioada 9-12 mai, va avea loc cea de-a XI-a Întâlnire Națională a Operatorilor Media Catolici (ÎNOMC), cu tema "Rețelele de socializare în era digitală - O provocare pentru comunicarea Bisericii". Întâlnirea se va desfășura sub egida Conferinței Episcopilor din România (CER), cu binecuvântarea ÎPS Ioan Robu, responsabil cu probleme de media la nivelul CER. Se va discuta despre realitatea rețelelor de socializare în România: influență și extindere; despre ofertele rețelelor de socializare: avantaje și dezavantaje, precum și despre compatibilitate sau incompatibilitate între evanghelie și "realitățile virtuale". Au fost invitați experți din Italia, responsabili de situri și agenții de știri catolice (vatican.va, zenit.net, chiesacattolica.it, h2onews.org, opusdei.org).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat