Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri interne

Consfătuirea semestrială
Grădinița "Sfânta Ana" din Săbăoani a găzduit la 12 februarie consfătuirea semestrială a directorilor din grădinițele confesionale din Dieceza de Iași, eveniment organizat de Episcopia Romano-Catolică de Iași, prin Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli. Tema a fost "Legea Educației Naționale la primii pași în aplicarea ei în grădiniță". La consfătuire au participat aproximativ 30 de persoane din 17 grădinițe. S-a stabilit calendarul orientativ al activităților din următorii cinci ani în grădinițele confesionale și s-a ales, prin vot, echipa consultativă a grădinițelor particulare: consultant școlar: sr. Maria Tifan; membri: educ. Carmen Nedelcu, expert școlar OPSPRS; educ. Iuliana Panaite, educ. Anca Neli, sr. Regina Horvat și sr. Viviana Radu, care vor lucra sub îndrumarea pr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan.

Proiect de evanghelizare
Frații capucini de la sanctuarul diecezan "Fericitul Ieremia" din Onești au demarat, între 24 și 28 ianuarie, proiectul de evanghelizare "Scrisoare de iubire", în seria acțiunilor din cadrul Anului Familiei. Inițiativa a continuat în februarie, între 21 și 25, va fi și în lunile martie (14-18), aprilie (18-22) și se va încheia la începutul lunii mai (2-6). Programul cuprinde Liturghii, recitarea Breviarului, adorație euharistică, rozariu, lectio divina și cateheză. Pentru detalii de organizare și în alte parohii, persoana de contact este fr. Lucian Dumea (tel. 0767/570626).

Seminar de formare
În cadrul proiectului "Academia Kolping Moldova", la sediul Fundației "Victorine le Dieu" din Onești a fost organizat, de către Asociația Kolping Moldova, seminarul cu tema: "Interviul pentru angajare primul pas spre un loc de muncă și o carieră de succes" în zilele de 29 și 30 ianuarie, cu 25 de cursanți. Scopul seminarului a fost familiarizarea tinerilor cu realitatea pieței muncii, cu cerințele și rigorile angajatorilor și deprinderea unor abilități, folosirea unor instrumente în vederea creșterii competitivității lor pe piața muncii. Trainer a fost Radu Alexandru Cata, expert formare profesională în cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Popoarelor (FDP) din București. Comunitățile care doresc organizarea unui astfel de seminar pot contacta Asociația Kolping Moldova prin e-mail officemoldova@kolping.ro sau la tel. 0757/021715.

Exerciții spirituale
La casa de reculegere a Misionarilor Verbiți de la Traian se vor organiza șase cursuri de exerciții spirituale pentru persoanele consacrate: 20-26 martie; 17-23 iulie, 7-13 august, 21-27 august, 18-24 septembrie și 6-12 noiembrie. Relatori vor fi pr. Gianfranco Maronese sau pr. Roman Czajka. Fiind Anul Familiei, misionarii verbiți propun și trei cursuri de exerciții spirituale pentru familii: 27-29 mai, 5-7 august și 14-16 octombrie. Pentru înscrieri și alte informații: tel. 0233/735370, e-mail: verbititraian@yahoo.com și www.verbititraian.ro.

Pe scurt
- 26 ianuarie: Liturghie cu celebrare de evanghelizare în satul Semou-Tamoukro din Parohia Djebonoua (Coasta de Fildeș)
- 28-29 ianuarie: Consiliu director Kolping Moldova, la Onești
- 31 ianuarie: Întâlnirea zonală a 15 profesori de religie romano-catolică din zona Onești-Moinești, la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești
- 31 ianuarie - 6 februarie: Campusul de iarnă pentru 100 de copii, cu tema "Familie, devino ceea ce ești!", în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași
- 5 februarie: Zi de formare "Familia în planul lui Dumnezeu", pentru 75 de adulți din Acțiunea Catolică, zona Bacău, în Parohia Bacău "Sfinții Petru și Paul"
- 11 februarie: Întâlnirea Națională a Armatei Maicii Domnului la Luizi-Călugăra
- 12 februarie: Zi de reculegere pentru tineri cu tema "Unitate cu mine și cu cei din jur în lumina lui Dumnezeu", la Izvoare (BC)
- 12 februarie: Zi de formare zonală pentru 45 de adulți din AC, la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman
- 13 februarie: Vizita PS Anton Coșa la comunitatea catolică română din Roma
- 18-20 februarie: Curs diecezan de formare "Educă-te pe tine pentru a-i educa pe ceilalți", adresat responsabililor din Acțiunea Catolică a Copiilor, la Luncan



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat