Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Icoana Maicii Domnului în dieceză

Pelerinajul icoanei Maicii Domnului de la Cacica, început în postul Crăciunului, continuă în dieceză. După ce icoana a poposit în Iași, Bacău, Barticești, Suceava și Solonețu Nou, a venit rândul comunității din Siret să se bucure de prezența acesteia, în perioada 3-6 februarie. Icoana a fost primită de pr. Irinel-Iosif Iosub și de credincioșii parohiei. La Liturghia de încheiere au participat PS Aurel Percă, numeroși preoți invitați, credincioșii parohiei, precum și toate persoanele consacrate din Decanatul de Bucovina, care au marcat Ziua Persoanelor Consacrate.

Următorul loc în care a poposit icoana a fost Parohia Luizi-Călugăra. Prezența icoanei a coincis cu misiunile populare susținute de pr. Ștefan Vacaru. Întâmpinarea icoanei a fost făcută miercuri, 9 februarie. După ritualul de primire a urmat sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel Percă. Zilele de misiuni și prezența icoanei s-au încheiat cu sfânta Liturghie, urmată de procesiunea în jurul bisericii.

Comunitatea din Răducăneni a găzduit icoana Maicii Domnului, în perioada 13-16 februarie. Duminică seara a fost primită icoana, moment la care a participat și PS Aurel Percă, împreună cu alți preoți oaspeți, înconjurați de o mulțime de credincioși. După celebrarea sfintei Liturghii a urmat o procesiune mariană cu lumânări în jurul bisericii. În zilele următoare s-au celebrat câte două sfinte Liturghii, cu diferite teme, pentru bolnavi și pentru cei în suferință, pentru copiii și tinerii puși sub ocrotirea Mariei, trăind virtuțile Mariei. În încheiere pr. Romuald Bulai, rector al sanctuarului, a insistat asupra ocrotirii și intervenției Mariei în viața familiei creștine.

Icoana a ajuns în Parohia Bogata joi, 17 februarie, și a rămas până duminică, 20 februarie. Primirea a avut loc joi seara, după care s-a celebrat sfânta Liturghie și apoi s-a recitat sfântul Rozariu. Vineri și sâmbătă s-au celebrat sfinte Liturghii cu predici în cinstea sfintei Fecioare. Duminică, în ultima zi a șederii icoanei în Bogata, a avut loc o sfântă Liturghie prezidată de PS Aurel Percă, după care s-a făcut o procesiune pe drumurile satului.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica, în luna martie, va ajunge la Văleni - Bacău (3-6 martie), Moinești (24-27 martie) și Onești Sfinții Petru și Paul (31 martie - 3 aprilie).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat