Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate

Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate a ajuns la cea de-a XV-a celebrare. Aceasta este celebrată, în fiecare an, în sărbătoarea Prezentării la Templu a lui Isus (2 februarie). Cel care a stabilit această zi a fost papa Ioan Paul al II-lea, de fericită amintire, în anul 1997. El a dorit să fie celebrată în sărbătoarea Prezentării la Templu a lui Isus, deoarece a considerat că persoanele consacrate sunt chemate în mod deosebit "să fie în templu" să-l întâmpine pe Domnul, să se lase iluminate de Isus și, asemenea Mariei, să împartă lumii bucurie și lumină.

După ultimele statistici, în lumea întreagă aproximativ un milion de creștini catolici au îmbrățișat viața consacrată. Dintre aceste persoane, aproximativ 190.500 sunt călugări (dintre care 153.553 sunt preoți călugări); numărul călugărițelor ajunge la aproximativ 750.000. În Europa numărul persoanelor consacrate este în scădere, în Africa și în Asia este în creștere, iar în America numărul lor este constant.

În mesajul de anul trecut (2 februarie 2010), papa Benedict al XVI-lea afirmă că scopul acestei zile este întreit: în primul rând, aducere de laudă și mulțumire Domnului pentru darul vieții consacrate, în al doilea rând se urmărește promovarea, cunoașterea și stima vieții consacrate de către întregul popor al lui Dumnezeu și, în sfârșit, a-i invita pe cei care și-au dedicat propria viață cauzei evangheliei să celebreze lucrările minunate pe care Domnul le-a înfăptuit în ei.

La nivel diecezan s-au stabilit cinci centre în care se vor întâlni persoanele consacrate pentru a marca cea de-a XV-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate: Iași, Bacău, Suceava, Roman și Onești. În aceste orașe, persoanele consacrate, fiecare din zona care face parte, vor participa la Liturghia principală din ziua de 6 februarie, cu excepția celor din zona Iașiului, care vor avea o Liturghie pontificală în ziua de 2 februarie. Rămâne ca în ziua de 2 februarie, persoanele consacrate, cu excepția celor din zona Iașiului, să marcheze Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate în comunitatea proprie.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat