Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Consilii diecezane

O serie de aspecte ale vieții creștine în Dieceza de Iași au fost dezbătute în cadrul întâlnirilor Consiliului Prezbiteral și a Consiliului Pastoral Diecezan, desfășurate în zilele de 16 și 17 noiembrie, la Iași, respectiv Roman, sub coordonarea PS Petru Gherghel.

În prima parte a întâlnirii Consiliului Prezbiteral s-a dat citire unor fragmente din Scrisoarea către familii a fericitului Ioan Paul al II-lea (2 februarie 1994). Păstorul diecezei și-a exprimat dorința ca acest document să ajungă, pe cât posibil, la toate familiile din dieceză în așa fel încât să constituie pentru credincioși un ghid pentru noul an pastoral 2011-2012. Prezentarea scrisorii apostolice Porta fidei a fost susținută de pr. Petru Tamaș.

În ceea ce privește organizarea Întâlnirii Naționale a Tineretului catolic, care va avea loc la Iași, în perioada 25-29 iulie 2012, pr. Felix Roca a subliniat necesitatea implicării tuturor parohiilor în pregătirea și promovarea acestui eveniment.

Revizuirea calendarului romano-catolic și efectele acestei revizuiri în sfera Bisericii locale au constituit un alt punct al discuțiilor. S-a prezentat și oportunitatea apariției unei asociații, care să faciliteze preluarea asigurărilor obligatorii ale imobilelor și ale altor bunuri aflate în proprietatea parohiilor și asociațiilor diecezei. S-au adus în discuție și o serie de inițiative privind controlul sănătății întregului personal angajat al episcopiei, precum și analizele medicale, care constituie nu doar o obligație față de legile statului, ci și o obligație morală.

În afara temelor de mai sus, în cadrul întrunirii Consiliului Pastoral Diecezan, tema centrală a întâlnirii a fost rezervată analizei primului an pastoral dedicat familiei și căsătoriei creștine. Părintele Iosif Enășoae a evidențiat proiectele ce au fost derulate la nivel diecezan și parohial, dar a făcut și câteva precizări pentru anul care urmează. Iuliana Petruț și Maria Gherghel, de la Asociația "Familia și Viața" din Roman, au prezentat unele concluzii desprinse de la Întâlnirea Națională a Familiilor de la Șumuleu Ciuc, din perioada 14-16 octombrie, și un material amplu despre viață, avort și contracepție, toate acestea fiind derulate în proiectul "Familia, leagănul iubirii și al vieții".

Virgiliu Demșa-Crainicu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat