Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREaTINULUI 
- Gânduri creștine -

Apostolul iubirii (XI)

Sfintele evanghelii ne descriu lipsa de receptivitate din partea oamenilor față de Isus Cristos, încă de la nașterea sa în peștera sărăcăcioasă din Betleem, în fuga Sfintei Familii în Egipt din cauza invidiei criminale a lui Irod, în obtuzitatea cărturarilor și a fariseilor de a înțelege Scripturile, cele spuse lor de către Isus însuși despre misiunea sa, și faptele extraordinare pe care le săvârșea drept confirmare.

Ultimele versete, 40-53, ale capitolului al șaptelea, din evanghelia scrisă de apostolul iubirii, au ca titlu "Discuții despre mesianitatea lui Isus": "Unii din mulțime au spus: "Acesta este într-adevăr Profetul!" Alții ziceau: "Acesta este Cristos!" Dar alții spuneau: "Oare vine Cristos din Galileea? Nu a spus oare Scriptura: Cristos se trage din neamul lui David și din Betleem, satul de unde era David?" Așadar, s-a făcut dezbinare în popor din cauza lui" (v. 40-43).

În ura lor înverșunată față de Isus, majoritatea fariseilor și cărturarilor îi acuzau pe simpatizanții lui Isus că s-au lăsat amăgiți de el, că sunt niște blestemați. Așa îl bănuiau chiar pe un coleg de-al lor, Nicodim, pentru că le-a spus: "Oare Legea noastră condamnă un om înainte de a-l audia și de a ști ce a făcut?" (v. 51).

Adversitatea față de Isus nu a fost monopolul contemporanilor săi. Ea a continuat de-a lungul celor două milenii de creștinism, în diferite forme: prigoane și calomnii care de care mai ciudate. În timpurile moderne și postmoderne, mulți liberi cugetători, susținuți de o parte din mass-media, discreditează zi și noapte religia creștină în fel și chip. O, dacă toți cei care cu ușurință își pleacă urechile la aceste defăimări s-ar interesa cu sinceritate de adevărul creștin, de frumusețea și de importanța sa, în mod cert l-ar îmbrățișa cu drag și l-ar trăi împreună cu marea familie creștină în una, sfântă, catolică și apostolică Biserică!

Sfinte apostol al iubirii, roagă-te pentru noi!

Sfânt Crăciun cu adevărat fericit, întru mulți ani!

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat