Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Hirotoniri

Roman

Ordinul Fraților Minori Conventuali - Provincia "Sf. Iosif" din România a trăit o dublă bucurie la 4 octombrie: cea a sărbătorii fondatorului și a hirotonirilor de diaconi.

Pentru Ordinul Franciscan au fost hirotoniți diaconi: fr. Liviu Baciu (Rotunda), fr. Ionuț Coceanga (Luizi Călugăra), fr. Ovidiu Cojan (Bacău "Sfântul Nicolae"), fr. Vasile Dior (Tețcani), fr. Florin-Cristian Farcaș (Buruienești); pentru Misionarii Cuvântului Divin au fost hirotoniți: Claudiu Eva (Roman "Inima Neprihănită a Mariei") și Gheorghe Iordache (Tuta).

Sfânta Liturghie și hirotonirea celor șapte diaconi a fost prezidată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, alături de care s-a aflat pr. Emilian Cătălin, ministrul provincial al OFMConv, pr. Leon Budău, custodele provincial al OFMCap, pr. Cornel Berea, rectorul și vicarul provincial al verbiților, pr. Ioan Horvat, rectorul Institutului Teologic Franciscan din Roman, pr. Benone Lucaci, rectorul Institutului Teologic din Iași, circa 80 de preoți concelebranți, persoane consacrate, seminariști și mulți credincioși.

Rieti (Italia)

În sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael (29 septembrie), în catedrala "Santa Maria" din Rieti (Italia), prin impunerea mâinilor PS Delio Lucarelli, a fost consacrat întru preoție diaconul Nicolae Zamfirache, originar din Parohia Pralea.

Preotul nou-sfințit s-a născut la 24 octombrie 1982, a copilărit și s-a școlit la Pralea, Onești și Roman. A intrat în Ordinul Franciscan Capucin, apoi și-a terminat studiile seminariale în cadrul Universității Pontificale din Lateran - Roma, obținând licența în teologia căsătoriei și a familiei în cadrul Institutului "Ioan Paul al II-lea" pentru Studii despre Căsătorie și Familie din Roma, iar actualmente este doctorand în cadrul aceluiași institut. Ca diacon, a slujit poporul lui Dumnezeu în Parohia "Regina Pacis", din Rieti. A celebrat prima sfântă Liturghie în satul natal, la 23 octombrie.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat