Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Centrul de Balneologie și Recuperare Medicală

Noul Centru de Balneologie și Recuperare medicală, din cadrul Fundației Medicale "Speranța Bolnavilor" din Barticești, a fost sfințit și inaugurat, vineri, 16 septembrie, în prezența PS Petru Gherghel, a PS Aurel Percă și a PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, a numeroși preoți, persoane consacrate, oaspeți și credincioși sosiți din țară și de peste hotare.

Proiectul unui centru medical la Barticești este destul de vechi, încă din anii grei ai comunismului, când preotul Mihai Rotaru a dorit să ridice un astfel de centru. A plătit cu suferință ideile sale, pe care de altfel nici nu a reușit să le materializeze, din cauza condițiilor vremii.

După anii comunismului, părintele Alois Fechet a dus la îndeplinire visul părintelui Rotaru și a realizat, între anii 1990 și 1995, clădirea care generic este cunoscută ca "Spitalul din Barticești".

Astfel, de 15 ani, aici există posibilitatea unor investigații și tratamente în aproape toate specialitățile medicale. Există și un laborator de analize medicale, cu toate acreditările în domeniu, un centru de radiologie și ecografie, precum și o farmacie. Medicii, care provin fie din centrele universitare de la Iași, fie lucrează la Roman, Bacău și Piatra Neamț, își oferă cu multă generozitate și dăruire timpul și priceperea, pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință, conferind și un plus de valoare acestei instituții.

Ideea unui Centru de Balneologie și Recuperare Medicală s-a născut în ziua de 13 mai 2009, la Cacica, cu ocazia pelerinajului bolnavilor, iar lucrările au început imediat după sărbătoarea Paștelui din anul 2010. Providența divină a făcut ca persoane generoase să răspundă cu multă sensibilitate acestei provocări. Principalul binefăcător al proiectului este pr. Antonio Rossi, de la Asociația "Chiese dell'Est" din Brescia (Italia).

Noul centru oferă posibilitatea unor tratamente de specialitate pentru o diversitate de boli, cum ar fi: afecțiuni reumatismale, neurologice-periferice, ginecologice, endocrine, circulatorii periferice, ale căilor respiratorii, dermatologice; stări de oboseală prelungită și stres; recreere fizică și psihică; întreținerea unei bune condiții fizice.

Clinica dispune de aparatură modernă de specialitate, de o piscină cu apă sărată (de la Sarata Băi, jud. Bacău, care are proprietăți terapeutice deosebite) și de 40 de paturi pentru cei care doresc să primească și cazare pentru perioada tratamentului.

Centrul Medical Barticești este în relație contractuală și cu Casa de Asigurări de Sănătate din județul Neamț, iar, în limita fondurilor disponibile, se pot face tratamente în sistem de asigurări de sănătate. Pentru cei neasigurați, cât și pentru cei care doresc să beneficieze de tratament de recuperare, există și posibilitatea tratamentelor contra cost. Pentru mai multe detalii, cei interesați, sunt rugați să apeleze la numărul de telefon 0233/781441.

Pentru modul în care milostivirea lui Dumnezeu se manifestă față de noi, pentru persoanele generoase care susțin activitățile noastre, pentru posibilitatea pe care o avem de a ne pune în slujba aproapelui, nu putem să spunem decât: Deo gratias!

Pr. Mihai Budău



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat