Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Principele apostolilor (V)

Citind Sfintele Scripturi, ne dăm seama că mesajele divine către oameni deseori au fost subapreciate: întâmpinate cu neîncredere și chiar cu ostilitate, îndeosebi când ele condamnau infidelitatea poporului ales, adică încălcarea legământului.

Însuși Fiului lui Dumnezeu, Domnului nostru Isus Cristos, i s-au adresat ofense grave și acuze nedrepte, soldate cu condamnarea la moartea rușinoasă a crucii.

Neîncrederea și ostilitatea față de Dumnezeu și de trimisul său au continuat și continuă sub o sumedenie de forme care de care mai greșite.

Sfântul apostol Petru cunoștea foarte bine astfel de manifestări care atentau la viața tinerelor comunități creștine. Misiunea sa de apostol al lui Cristos, cu împuterniciri și responsabilități speciale, îl îndreptățea să ia atitudinea de apărare a cuvântului adevărului.

În a doua sa scrisoare către creștinii de pretutindeni, insistă asupra calității de martor în cele auzite, anunțate de Isus și cele văzute ca săvârșite de dumnezeiescul Mântuitor. Face apel la glasul Tatălui, în momentul evenimentului schimbării la față a lui Cristos: "Acesta este Fiul meu cel iubit în care este mulțumirea mea" (2Pt 1,17b). "Noi înșine (Petru, Iacob și Ioan) am auzit acest glas venit din cer, când eram cu el pe muntele cel sfânt" (v. 18). Mărturia acestora merită să fie luată în seamă, nu "basmele bine ticluite" ale impostorilor eretici.

Știa bine principele apostolilor, în lumina celor prevăzute de învățătorul Isus, că vor veni de-a lungul veacurilor "profeți mincinoși", cu interpretări care de care mai sofisticate, pentru a duce în eroare pe mulți. Apostolul atenționează: "Să știți aceasta: nici o profeție a Scripturii nu se interpretează după propria părere a cuiva, deoarece profeția nu a fost niciodată din voința omului, ci oamenii sfinți, aleși, conduși de Duhul Sfânt, au vorbit de la Dumnezeu" (v. 20-21). Așadar, pe aceștia să-i ascultați!

"Dumnezeule, care ai învățat inimile credincioșilor prin luminarea Duhului Sfânt, fă-ne, te rugăm, ca în același Duh să cunoaștem cele drepte și să ne bucurăm totdeauna de mângâierea lui. Prin Cristos Domnul nostru. Amin".

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat