Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Povestea nașterii tale

Dragul meu fiu,

Întreaga creație este extraordinară! Este fantastic să cunoaștem modul în care se formează și cresc animalele, păsările, peștii, plantele și tot ceea ce ne înconjoară. Nimic însă nu e mai minunat în toată creația decât modul în care este conceput, se formează și se naște omul.

O să-ți spun astăzi povestea nașterii tale...

Te-ai născut la început de mai, luna florilor și a preasfintei Fecioare Maria, într-o sâmbătă, la miezul zilei. Nu eu am ales această lună! Așa a voit Dumnezeu!

Totul a pornit de la un gest de iubire. Nu de la cel în urma căruia ai fost conceput în sânul meu, ci de la cel care m-a unit în căsătorie cu tatăl tău. Acolo începe istoria venirii tale pe pământ!

Mai întâi a fost iubirea lui Dumnezeu care m-a întâlnit cu tatăl tău, apoi iubirea care te-a conceput în sânul meu și de aici iubirea mea pentru tine. Sigur, tu nu-ți amintești nimic din această operă atât de minunată.

Erai doar un punct sau, așa cum îi spun oamenii de știință, o celulă, apoi două, apoi patru, până când ai prins contur. Dumnezeu a fost cel care ți-a dat sufletul. Împreună cu tatăl tău ți-am dat trupul, dar Dumnezeu, tu și cu mine am fost cei care, zi de zi și noapte după noapte, am lucrat împreună să devii acel bebeluș pe care, după naștere, l-am strâns cu bucurie în brațe și pentru care am plâns.

Nu trecuse nici măcar o lună de când te concepusem și inimioara ta, deja formată, a început să bată. Aveai deja ochișori și păreai că vrei să cucerești lumea. Ce mister! Ba mai mult, ochii tăi scrutau deja realitatea în care te aflai de ceva timp. Mai aveam însă atâtea de făcut împreună!

La patru luni oricine putea spune: "Ce băiat mare!" Mâinile tale, picioarele tale, tu în întregime erai atât de zvelt încât simțeam că nu mai ai răbdare și dorești să începi marea aventură a vieții.

La cinci luni, uau ce rușinică! Te-am surprins cu degetul în guriță. Am înțeles însă că te pregăteai deja pentru primii tăi ani de viață, când nu puteai să te hrănești așa cum o fac oamenii mari, cu legume, carne, fructe și altele, ci cu lapte, așa cum am început cu toții.

Să trecem peste asta și să-ți vorbesc despre momentele în care mi-ai fost alături și m-ai înțeles. Îți mulțumesc astăzi pentru că te-ai odihnit când mă odihneam și eu, că ai mâncat ceea ce am mâncat eu, că ai respirat aerul pe care l-am respirat eu și că ai venit cu mine oriunde am mers eu. Cel mai mult mă bucur că ai venit cu mine la sfânta Liturghie. Așa am văzut în tine mereu un dar. Pe atunci erai mult mai cuminte în biserică decât în ziua în care te-am purtat la botez, când ai plâns...

Știu că te bucurai când eram bucuroasă și că sufereai când sufeream și eu. Mi-am dorit atât de mult să te știu fericit! Au fost însă și momente care nu ți-au plăcut, o știu! Dar și din ele tu continuai să înveți. Trebuia să te pregătești pentru marea călătorie spre lume. Te aștepta afară o mare mulțime de oameni, atâtea experiențe, atâtea bucurii, dar și multe încercări. Afară era viața concretă!

Nouă luni, doar atât ți-au trebuit să fii omul complet, pregătit să înfrunte realitatea vieții!

Ce zi! Nu o să uit niciodată ziua în care te-ai născut. Era sâmbătă, cum ți-am mai spus. M-am bucurat că te-ai născut în luna sfintei Fecioare. Așa am putut să te încredințez din toată inima ocrotirii ei.

Ce dar minunat e viața! Când te-am văzut pentru prima dată am înțeles că ești darul lui Dumnezeu pentru familia noastră. Am înțeles că în jurul nostru nimic nu mai putea fi ca înainte, că totul trebuia schimbat în funcție de tine și pentru tine. Erai atât de mic și de firav!

Acum, mulțumită iubirii lui Dumnezeu și a tuturor celor care te înconjoară ești mare!

Te iubesc, fiul meu, te iubesc așa cum te-am iubit din prima zi a conceperii tale. (Lucia)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat