Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

ÎNMOC 2010 - Un Radio în slujba Cuvântului

Cea de-a X-a Întâlnire Națională a Operatorilor din Media Catolice (ÎNOMC) a avut loc în perioada 15-19 martie, la Oradea, în incinta sediului Radio Maria. Tema întâlnirii a fost legată de radio, un mijloc de comunicare ce trebuie pus în slujba Cuvântului. Grupului de redactori ai postului Radio Maria i s-au adăugat operatori mass-media (presă scrisă, birouri de presă, audio-vizual și internet), preoți și laici, din București, Baia Mare, Iași, Lugoj, Timișoara. Din Dieceza de Iași au participat: pr. Cornel Cadar, pr. Petru Tamaș și pr. Laurențiu Dăncuță.

După cum ne învață Conciliul Vatican II, că trebuie "să se promoveze activ emisiunile prin care ascultătorii sunt făcuți să participe la viața Bisericii și sunt hrăniți cu adevăruri religioase" (IM 14), pr. Doru Popovici, organizatorul întâlnirii și director al postului Radio Maria, a încercat să-i facă pe participanți să se îndrăgostească de radio și de posibilitățile pe care acesta le oferă zilelor noastre pentru a evangheliza: "Radio Maria preia cultura și spiritualitatea locului, promovează pastorația Bisericii, înflăcărează comunitățile...".

Participanții la întâlnire au colaborat astfel încât s-a armonizat teoria (prezentarea tehnică a unui studio, a unor programe de editare, a tehnologiilor folosite în radio etc.) cu practica (realizarea unor emisiuni la Radio Maria, interviuri, reportaje, transmisiuni directe etc.).

ÎPS Ioan Robu, responsabil mass-media în cadrul Conferinței Episcopilor din România, a transmis un mesaj video prin care a subliniat că "tehnologiile digitale reprezintă noi oportunități, dar și noi responsabilități. Vestirea lui Cristos trebuie să devină răspunderea tuturor, preoți și laici, fiecare după propriile posibilități".

Prin prezența și cuvintele sale, PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a întărit adevărul despre importanța comunicării cuvântului lui Dumnezeu prin mijloacele de comunicare, insistând pe oportunitățile moderne are radioului și subliniind că un radio creștin "este o Biserică din eter, care ajunge la multă lume, uneori la oameni la care nu ne așteptăm".

Atât organizatorii, cât și participanții și-au atins scopul de a se îmbogăți reciproc prin împărtășirea experienței, prin punerea în comun a talanților primiți și prin expunerea cunoștințelor din diferite domenii ale mass-media obținute prin studiu. După o serie de propuneri, împreună cu comunicatul final, s-a stabilit ca următoarea întâlnire să aibă loc la București sau la Iași, în perioada 9-15 mai 2011.

Pr. Laurențiu Dăncuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat