Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Craciun 2010 -

Crăciunul, sărbătoarea vieții

Există foarte multe moduri de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului! Cei care lucrează în comerț împodobesc magazinele pe dinăuntru și pe dinafară și le umplu cu produse cât mai "strălucitoare", primarii se îngrijesc să pună instalații luminoase în localitatea pe care o gospodăresc, televiziunile se întrec în a difuza mesaje cât mai sentimentale, unii credincioși participă dimineața devreme la Liturghia de Rorate, familiile se reunesc, prietenii își adresează urări, tinerii își trimit tot mai multe sms-uri "de sezon" etc.

Tu cum te pregătești să trăiești Crăciunul? Tu cum trăiești Crăciunul?

Cred că este esențial pentru un tânăr să descopere Crăciunul ca fiind o sărbătoare a vieții! Pare frumos spus, dar ce înseamnă acest lucru? Maria și Iosif, așteptând nașterea copilului Isus, știu că de fapt însuși Dumnezeu vine să îi viziteze! Orice copil care vine în lume, vine cu mesajul că Dumnezeu nu s-a plictisit de oameni! În ciuda a ceea ce fac și în ciuda a ceea ce sunt, Dumnezeu nu s-a săturat de oameni! Maria și Iosif descoperă că, așa simpli cum sunt ei, sunt importanți pentru Dumnezeu și că viața înseamnă să ai mereu "ochii deschiși" pentru a percepe prezența lui Dumnezeu. Doar în modul acesta se trăiește viața din plin!

Trăiește Crăciunul ca o sărbătoare a vieții acel tânăr care nu lasă viața să meargă pe "pilot automat", de la sine, "cum o fi să fie". Viața nu este o înșiruire de minute, ore și zile, ci este un dar al lui Dumnezeu pe care omul trebuie să îl modeleze. Fiecare om are o misiune pe pământ și în niciun caz nu este aceea de a lăsa să treacă timpul fără să îi dea vreo consistență! Maria știa că nu este întâmplătoare pe pământ, iar când îngerul i-a descoperit gândurile lui Dumnezeu atunci ea a dat consistență fiecărei clipe a vieții sale. A înțeles cel mai bine ce înseamnă "carpe diem"!

Trăiește Crăciunul ca o sărbătoare a vieții acel tânăr care îl pune pe Cristos în centrul vieții sale! Iosif își făcuse proiectele sale de viitor visând la o viață fericită alături de Maria. Se năruie totul când află dramatica veste: copilul Mariei nu este și al său! Tot ce investise se pierde, planurile sale nu mai au nici un sens, visurile nu se mai pot împlini. Dar Dumnezeu îi descoperă că există un plan mult mai măreț decât gândise el, care îi va aduce o fericire mult mai mare, cu o singură condiție: să îl pună pe Isus în centrul vieții sale și nu planurile făcute de el. Iosif înțelege că numai așa viața sa își va găsi împlinirea.

Trăiește Crăciunul ca o sărbătoare a vieții acel tânăr care nu lasă să se stingă speranța din suflet și știe să contemple minunile care Dumnezeu le realizează în viața sa. Zaharia își îndeplinește cu multă conștiinciozitate misiunea obișnuită, poate plină de rutină, de la templu, copleșit și de bătrânețe și de "falimentul" vieții sale: nu avea copii! Este nevoie să devină mut pentru a înțelege că are motive să strige, deoarece Dumnezeu nu și-a întors privirea de la el și continuă să îl binecuvânteze într-un mod minunat!

Trăiește Crăciunul ca o sărbătoare a vieții acel tânăr care... nu se lasă ros de propriile interese, care nu se lasă mânjit de incorectitudine și minciună, care nu numește "iubire" dorința sa de a se simți bine, care nu își caută fericirea la "magazinele de vise", care nu obosește să creadă în importanța formării sale, care nu abandonează nici o luptă numai pentru că este grea... Pentru toți aceștia și pentru mulți alții Cristos nu s-a născut degeaba!

Vă doresc să trăiți Crăciunul plini de viață, de adevărata viață oferită de Cristos! Crăciun fericit! La mulți ani 2011!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat