Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Impresii din pelerinaj

Credința ne-a pătruns în suflet

La finalul pelerinajului din Țara Sfântă, organizat în perioada 5-12 octombrie de Oficiul pentru Pelerinaje în colaborare cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară, o membră a comunității Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Iași a împărtășit impresiile.

Am plecat spre Țara Sfântă cu mare emoție, dar și cu mici rețineri, deoarece nu cunoașteam pe nimeni. Ulterior i-am întâlnit pe ceilalți pelerini din diferite localități: Iași, Târgu Frumos, Pașcani, Roman, Bacău, Tulcea. Am format un grup împreună cu alte 36 de persoane, care s-au dovedit a fi oameni minunați, sociabili și comunicativi, trăind împreună șapte zile de neuitat.

Cred că am fost binecuvântați de Dumnezeu de două ori, odată când am fost chemați la acest pelerinaj, organizat de pr. Mihai Budău, iar a doua oară, când acestui grup de pelerini ni s-au alăturat în rugăciune șapte preoți.

Ce putea fi mai minunat decât să celebrăm sfânta Liturghie împreună în fiecare zi, în locuri diferite? În cadrul acestor Liturghii am fost mișcați de predicile fiecăruia dintre preoții care ne-au însoțit.

În penultima zi am fost provocați de pr. Cristian Vacaru, ghidul pelerinajului, să ne alegem locul unde am dori să ne facem coliba, locul unde am dori să fim acasă, hotărâre greu de luat, deoarece au fost multe și toate ne ademeneau într-un fel anume.

Când am ajuns pe Muntele Fericirii, un loc mirific, unde spiritualitatea plutește în aer, gândindu-mă cum ar fi să trăiesc aici, mi-am dat seama că aș fi copleșită de atâta fericire și aș putea uita de Dumnezeu, aș putea uita că acest "rai" nu este veșnic și eu nu mă pot mulțumi doar cu atât. Atunci gândul mi-a zburat la emoțiile puternice pe care le-am trăit în Ierusalim, pe Calea crucii, la mormântul sfânt și hotărârea a fost luată: Da! Aici, Doamne, aș vrea să trăiesc / Zilnic pe Calea crucii însângerată să pășesc / Și astfel sufletul să-mi mântuiesc.

Prin intermediul cuvintelor pr. Cristian Vacaru ne-am întors în timp și am putut simți cu adevărat cât a suferit Isus Cristos pentru a ne mântui de păcate. Am putut simți din plin spiritualitatea tuturor locurilor sfinte pe care le-am vizitat. Cele scrise în Sfânta Scriptură au fost transpuse câte puțin în realitatea zilelor noastre, fiind mult mai ușor de înțeles.

Credința care ne-a pătruns în suflet; cele văzute ne-au marcat și ne-au pus pe gânduri.

Mariana Barticel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat