Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Ion Crișu (Pădureni). "A venit timpul când suntem puși la încercare și pentru aceasta cred că ar trebui să mărim în noi credința. (...) Să lăsăm deoparte orgoliul, mândria, să iubim mai mult Biserica, deoarece ea este casa noastră cea mai de preț. Disprețuind Biserica, îl disprețuim pe Dumnezeu, le disprețuim pe cele trei persoane, care sunt Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Aceste trei persoane ne așteaptă în fața altarului cu brațele deschise să ne binecuvânteze și să ne umple cu haruri".

Apreciem mult gândirea dv. pozitivă și îndeosebi dorința de a crește în smerenie înaintea Domnului. Dumnezeu iubește smerenia și disponibilitatea noastră în fața planurilor sale. De aceea, așa cum se spune și în rugăciune, trebuie să avem inima blândă și smerită, asemenea lui Isus, pentru a putea avea parte de cer. Ne bucurăm că rândurile noastre v-au încurajat. Vă mulțumim pentru urări și pentru frumoasele gânduri pe care le nutriți pentru noi. Vă dorim împliniri în viața de creștin, sănătate, pace și bucurie.

- Ioan Cojan (Traian, NȚ). "Este cu adevărat o mare realizare în plan spiritual și creștinesc faptul că în fiecare duminică și în sărbătorile de poruncă se transmite la Radio Iași sfânta Liturghie de la catedrala "Adormirea Maicii Domnului". Acest eveniment profund creștinesc este benefic nu numai pentru bolnavii și bătrânii care nu pot merge la biserică, ci este binevenit și pentru mulți credincioși care ascultă cu multă plăcere această sfântă Liturghie, chiar dacă participă și la sfânta Liturghie din localitatea respectivă. Legat de acest măreț eveniment, doresc să propun ca sfânta Liturghie de la catedrală să se transmită și la TVR Iași. (...) Astfel, transmiterea ei va avea o relevanță apreciată nu numai de credincioșii din țară, ci și de cei de peste hotarele țării!".

Vă mulțumim pentru aprecierile dv. în ceea ce privește transmiterea sfintei Liturghii la Radio Iași. Într-adevăr, la conducerea Radioului Iași am găsit multă deschidere. Astfel este posibilă minunea la care asistăm duminică de duminică, începând cu ora 08.00: Liturghia care ajunge în casele oamenilor (pe unde medii - AM - 1053 KHz și pe internet: www.radioiasi.ro). Vă mulțumim, de asemenea, și pentru propunerea făcută, deși este cam greu de realizat. Televiziunile nu au în grila lor de programe transmiterea duminicală a Liturghiilor. Dar, cine știe?! Ne rugăm ca Domnul să deschidă o cale.

- Monica Agu (Câmpia Turzii). "Ziua de 20 februarie 2008 mi-a marcat existența. Un diagnostic cumplit: diabet zaharat de tip I, dependent de insulină. Diagnosticul a fost pus copilului meu după o serie de analize. Avea 19 ani. Atunci a început calvarul meu. Nopți nedormite, ore întregi petrecute pe internet în speranța că voi găsi ceva care să-l ajute. Nimic. Nu este nici o speranță de vindecare. Îl așteaptă o viață de chin. Gândul acesta mă macină zi și noapte. Mă rog lui Dumnezeu să-și poată menține glicemia în limite normale, să nu ajungă la complicații. Mă va asculta oare Dumnezeu? Nu știu, pentru că în momentele mele cele mai dureroase m-am revoltat. I-am spus lui Dumnezeu: "De ce eu, Doamne? Cu ce ți-am greșit? Vrei să mă încerci? De data aceasta nu rezist. M-ai lovit din nou și tot mai tare. Nu-mi era suficient? N-am suferit destul?" (Mai am o fată de 21 de ani cu parapareză spastică). Nu mai rezist, e prea puternică lovitura. Dar am rezistat. E greu, e foarte greu să stai tot timpul cu spaima de a nu i se întâmpla ceva grav copilului tău. Poate oare cineva să înțeleagă? Cred că da. Cineva care trece sau a trecut prin ce trec eu. Și cine poate fi acel cineva, dacă nu chiar Maica Domnului care și-a văzut Fiul răstignit murind sub ochii ei. E cineva lângă mine care a suferit mult mai mult decât mine. O mamă prin a cărei inimă a trecut sabia durerii. Gândul acesta mi-a dat putere și m-a ajutat să merg mai departe. Am înțeles acum (sper că nu prea târziu) că Dumnezeu mă iubește; mi-a trimis toate acestea nu ca pe o pedeapsă, ci ca pe o încercare în urma căreia să devin mai puternică, să mă rog mai mult și, în felul acesta, să mă pot mântui. Astăzi ceva s-a schimbat în mine, viața mea spirituală a luat o altă întorsătură. Mi-am schimbat prioritățile. Prioritatea mea e Dumnezeu, căci vreau să-i plac lui, nu oamenilor.

Împărtășim din tot sufletul durerea dv. și vă suntem alături prin rugăciune. Credința puternică de care ați dat dovadă în asemenea încercări vă va ajuta în continuare să urmați calea care duce la mântuire, păstrând convingerea că alături de dv. se află mereu o mamă îndurerată și Fiul ei, Isus, care a murit pe cruce pentru noi toți. Noi vă încredințăm Fecioarei Maria, ca ea să vă aibă sub ocrotirea ei și să vă întărească în aceste încercări ale vieții. De asemenea, medicii spun că diabetul, cu ajutorul dietei și al medicației, poate fi ținut sub control.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat