Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Tineri din Moldova, la Baia Mare

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic a avut loc la Baia Mare, în perioada 22-26 iulie, tema fiind "Un foc care aprinde alte focuri", iar motoul "Pentru mine a trăi este Cristos" (Fil 1,21). Au fost prezenți tineri din întreaga țară, episcopi, preoți, călugări și călugărițe.

În Baia Mare au fost prezenți peste 2.000 de tineri pelerini, reprezentanți ai tuturor episcopiilor catolice din România, împreună cu episcopii lor. Pe parcursul celor cinci zile au avut loc Liturghii, meditații, discuții pe diferite teme, conferințe, ateliere de creație, mese rotunde, concursuri de imnuri religioase, pelerinaje, programe artistice și vizite la obiective cultural-istorice.

Din Dieceza de Iași au participat aproximativ 150 de tineri din 13 parohii: Bacău "Fericitul Ieremia", Bacău "Sfânta Cruce", Bacău "Sfântul Nicolae", Barticești, Comănești, Galbeni, Iași "Adormirea Maicii Domnului", Iași "Sfântul Anton", Iași "Sfânta Tereza", Pașcani, Pildești, Roman "Isus, Bunul Păstor", Schineni și un grup de la Oratoriul "Don Bosco" din Bacău. La eveniment au fost prezenți și PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă.

Tinerii din Dieceza de Iași au prezentat, joi seara (23 iulie), un imn și un program artistic legat de tema întâlnirii. Au existat și diferite momente de formare susținute de preoți din Dieceza de Iași: E magnific să fii tânăr (PS Aurel Percă), Sentimentul sacrului la tânărul modern; Lumea promisă de reclame (pr. Wilhelm Dancă); Să trecem pragul speranței! Work-shop pe tema speranței pornind de la tema Mesajului Sfântului Părinte pentru Ziua Mondială a Tineretului 2009: "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu" (1Tim 4,10) (pr. Felix Roca); Mâinile calde ale Tatălui. Conferință pe marginea sacramentului Spovezii (pr. Marius Sabău); Animarea saleziană - jocuri în aer liber și în interior (pr. Cornel Gabor). Totodată Acțiunea Catolică din România a susținut un atelier cu tema Acțiunea Catolică pentru tine(ri).

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România (INTC) este o manifestare de tradiție ce se desfășoară începând din 1991, fiind organizată de comunitatea catolică de ambele rituri din țara noastră.

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat