Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Depunere de voturi

Un "da" total spus lui Cristos

"Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au trăit, în ziua de 2 iunie, bucuria dăruirii de sine lui Dumnezeu pentru totdeauna prin profesiunea voturilor perpetue a zece surori. Celebrarea a avut loc în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, în prezența PS Petru Gherghel, a PS Aurel Percă, a PS Anton Coșa, a numeroși preoți, a rudelor, precum și a numeroși credincioși.

Surorile care au oferit lui Dumnezeu întreaga lor viață ca o ofrandă de bună mireasmă în Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" sunt: sr. Mariana Prisecaru (Trebeș), care activează în Parohia Bălțați, sr. Mihaela Pădurariu (Văleni), care activează la Centrul Diecezan Caritas Iași, sr. Florența Jitaru (Valea-Mare), care activează la Episcopia din Chișinău, sr. Veronica Olaru (Berzunți) și sr. Maria Mihaela Laslău (Pustiana) care activează la Institutul Teologic din Iași, sr. Alina Ignat (Pustiana), care activează la Colegiul "Santa Maria dell' Anima" din Roma, sr. Monica Fabian (Ciugheș), care activează în Parohia Săbăoani, sr. Maricica Sorina Lupaș (Ciugheș), care activează în Parohia Faraoani, sr. Maria Magdalena Paliștan (Ciugheș), care activează la Casa "Buna-Vestire" din Barați și sr. Maria Simon (Șcheia), care activează la Grădinița "Sfânta Familie" din Gherăești.

Așa cum a spus și episcopul Aurel Percă în timpul omiliei, "este un moment intens de har și de bucurie acela pe care îl trăim astăzi la această celebrare a voturilor perpetue, un har și o bucurie care ating nu numai inimile acestor surori, dar și inimile tuturor care le suntem aproape cu admirația, afecțiunea și rugăciunea. Într-adevăr, plină de bucurie în a aduce mulțumire este însăși Biserica noastră locală, care recunoaște în viața consacrată unul dintre darurile cele mai prețioase pe care Domnul i le dăruiește fără încetare".

Preasfințitul a sugerat trei angajamente concrete, care vor trebui să însoțească surorile pe parcursul vieții consacrate: rugăciunea, slujirea, sfințenia. Trăind astfel zi de zi, surorile vor putea să se asemene tot mai mult lui Cristos, dând mărturie despre el.

Sr. Valeria Doboș



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat