Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Cacica. Pelerinajul bolnavilor

Cu ocazia Celei de-a XVII-a Zile Mondiale a Bolnavului, celebrată la nivel diecezan la 13 mai, când Biserica o cinstește pe sfânta Fecioară Maria de la Fatima, la sanctuarul marian de la Cacica a avut loc un pelerinaj special al bolnavilor și al personalului medical.

Au fost prezenți la Cacica aproape 500 de bolnavi din toată Moldova, însoțiți de preoții din comunitățile lor parohiale, precum și din ordinele călugărești.

Liturghia a fost prezidată de PS Petru Gherghel. Au concelebrat pr. Romuald Bulai, paroh al sanctuarului, pr. Mihai Budău, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară, și alți aproximativ 30 de preoți.

Îndemnul pe care episcopul l-a adresat în cadrul sfintei Liturghii a fost de a o invoca adesea de pe patul de suferință pe Fecioara Maria, model de răbdare și de încredere în Dumnezeu în timpul oricărei încercări sau suferințe. Oferindu-i lui Isus Cristos toate jertfele și suferințele personale ca participare la jertfa și suferința lui pentru mântuirea fiecăruia, bolnavii vor avea garanția unor prieteni fideli care mijlocesc de la Dumnezeu harul mântuirii.

Pelerinii prezenți la adorația euharistică de la ora 14.00 au avut ocazia să facă acest lucru prin rugăciunile îndreptate către Isus din preasfântul sacrament. Astfel, bolnavii au cerut de la Dumnezeu harul și îndurarea sa, atât pentru ei, cât și pentru toți cei care, prin jertfa lor, îi alină și-i ajută să-și ducă crucea suferinței.

Pelerinajul bolnavilor a însemnat începutul pelerinajelor de la Cacica din acest an. PS Petru Gherghel recomandă, printr-o scrisoare trimisă la 15 mai parohiilor și comunităților călugărești din Dieceza de Iași, continuarea pelerinajelor la sanctuarul de la Cacica. Organizarea acestora se face în colaborare cu pr. Romuald Bulai, paroh și rector al sanctuarului. În fiecare zi de sâmbătă din perioada mai-octombrie, pelerinajele se organizează după următorul program: 09.00 - primirea pelerinilor; 10.00 - celebrare penitențială (posibilitate de spovezi); 10.30 - rozariu; 11.00 - sfânta Liturghie; 13.00 - Calea sfintei cruci; 13.45 - Adorație euharistică și binecuvântarea pelerinilor cu preasfântul sacrament.

Din Advent, icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi purtată în pelerinaj prin diferite centre parohiale.

Marius Adam



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat