Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ziua Tineretului

Ziua Mondială a Tineretului este celebrată în fiecare an la nivel parohial în Duminica Floriilor. Tema stabilită de papa Benedict al XVI-lea pentru acest an este: "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu" (1Tim 4,10). La nivel diecezan, celebrarea va avea loc duminică, 3 mai, la Nisiporești.

Papa Ioan Paul al II-lea a hotărât ca Ziua Mondială a Tineretului să aibă loc în Duminica Floriilor, prima dată fiind celebrată în anul 1986. La nivel parohial această zi poate fi sărbătorită prin celebrarea unei Liturghii animate de tineri și prin cateheze legate de mesajul Sfântului Părinte dat cu această ocazie.

În fiecare an, în prima duminică din luna mai se celebrează la nivel diecezan Ziua Tineretului pentru tinerii din toate parohiile. În vederea unei organizări cât mai adecvate, Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor a lansat două concursuri ce se adresează tinerilor din Dieceza de Iași, cu scopul de a desemna un imn și un logo pentru Ziua Mondială a Tineretului la nivel diecezan. Pentru detalii sau propuneri: pr. Felix Roca (Str. Sărărie 134, 700116-Iași; e-mail: pr. felixroca@gmail.com; ziuatineretului@gmail.com; tel. 0741/501481, 0769/288978).

După ce anul trecut Ziua Tineretului s-a celebrat în orașul Bacău, într-o zi "binecuvântată nu numai cu ploaie, ci, credem, și cu haruri bogate primite de la Duhul Sfânt", PS Petru Gherghel a adresat un mandat tinerilor din dieceză, recomandând rugăciunea, mărturia în favoarea prieteniei cu Cristos și implicarea generoasă în activitățile din comunitățile proprii. Acestea sunt componentele esențiale care vor asigura o participare rodnică și anul acesta la Ziua Mondială a Tineretului.

* * *

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic

Episcopia Greco-Catolică de Maramureș - Baia Mare va organiza, în perioada 22-26 iulie, la Baia Mare, Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, cu tema "Un foc care aprinde alte focuri", având motoul "Pentru mine a trăi este Cristos" (Fil 1,21).

Întâlnirea este o manifestare ce se desfășoară începând cu anul 1991, fiind organizată de comunitatea catolică de ambele rituri din țara noastră. Totodată, este o manifestare cu caracter ecumenic, la întâlnirile anterioare participând și tineri de alte confesiuni.

Pe parcursul celor cinci zile vor avea loc Liturghii, meditații, discuții pe diferite teme, ateliere de creație, concursuri, pelerinaje, programe artistice și vizite la obiective cultural-istorice.

Detalii se găsesc și pe situl oficial: www.intc2009.com.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat