Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

"Să fie una..."

În perioada 18-25 ianuarie a avut loc Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. La Iași, rugăciunile au început duminică, 18 ianuarie, printr-o celebrare prezidată de PS Petru Gherghel, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului".

Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Teologie Romano-Catolică ale Universității "Al.I. Cuza" din Iași au organizat un concert de muzică sacră marți, 20 ianuarie.

Seminarul "Biserica în slujba comunității - modele și mărturii ale filantropiei creștine" a avut loc vineri, 23 ianuarie. Au participat reprezentanți de la Centrul Diecezan "Caritas" Iași și de la Institutul Social-Caritativ "Diaconia".

După ce în fiecare zi din octavă a avut loc câte o celebrare în bisericile și capelele catolice din Iași, duminică, 25 ianuarie, celebrarea finală a fost prezidată de PS Petru Gherghel în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină". La momentul de rugăciune a asistat și pr. prorector Gheorghe Popa, delegat al ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La Roman, Institutul Teologic Franciscan, în colaborare cu Centrul de Cercetare Ecumenică și de Dialog Interreligios Pax et Unitas, Societatea Culturală "Clepsidra" și Asociația "Visarion Puiu", a organizat luni, 19 ianuarie, sesiunea științifică ecumenică "Să fie una în mâna ta".

La Bacău, la inițiativa profesorilor de religie din licee băcăuane, joi, 22 ianuarie, tineri catolici și ortodocși s-au întâlnit în biserica "Sfinții Petru și Paul" pentru a se ruga. Tot la Bacău au avut loc întâlniri între comunitatea catolică "Fericitul Ieremia" și cea ortodoxă "Sfinții Trei Ierarhi", în zilele de 20 și 22 ianuarie.

Grupul de cercetași "Scout" din Pildești și membrii de la "Armata Albă" din Gherăești au vizitat duminică, 25 ianuarie, biserica ortodoxă "Adormirea Maicii Domnului", din Gherăești.

Pe plan mondial, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor s-a încheiat cu celebrarea vesperelor în bazilica "Sfântul Paul din afara zidurilor", duminică, 25 ianuarie. Papa Benedict al XVI-lea a afirmat despre convertirea sfântului Paul că este un model pentru creștinii aflați pe drumul către unitatea deplină.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat