Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Radio Maria are studio la Iași

Radio Maria are un nou studio la Iași. PS Petru Gherghel a sfințit în ziua de 21 noiembrie studioul situat la subsolul catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină". De aici se pregătesc emisiuni pentru a fi transmise. Deocamdată, emisiunile pot fi ascultate de credincioșii din Moldova pe internet și pe DIGI. Se fac demersuri pentru a obține frecvență radio.

La eveniment, alături de PS Petru Gherghel, au mai participat PS Aurel Percă, pr. Doru Popovici, director de programe al Radio Maria Oradea, împreună cu câțiva redactori, pr. Cornel Cadar, pr. Iosif Dorcu și alți membri ai Oficiului pentru Comunicații Sociale al Diecezei de Iași, preoți, surori, Corul "Juvenes Ecclesiae" și credincioși.

În deschidere, pr. Doru Popovici a făcut un scurt istoric al Radioului Maria, amintind că în urmă cu 22 de ani, în urma apelului la o nouă evanghelizare adresat lumii catolice de către papa Ioan Paul al II-lea, a luat ființă acest post de radio. Astăzi funcționează în peste 52 de țări, pe cele cinci continente. În afara emisiunilor religioase, postul transmite și grupaje informative. În România este prezent începând cu 26 martie 2006, iar studioul din Iași este încoronarea și binecuvântarea celor trei ani de activitate, fiind și o invitație la parcurgerea unui drum de haruri alături de sfânta Fecioară Maria.

Episcopul de Iași a oficiat ritualul sfințirii studioului și a vorbit despre bucuria cu care a primit vestea venirii Radioului Maria în România, în anul 2006, cu deviza "O rază de lumină pentru sufletul tău", fiind sigur că vocea radioului nu va putea rămâne doar în N-V României, ci va răsuna în întreaga țară. A subliniat că "un post de radio este un instrument prin care binele, frumosul și utilul ajung la toți ascultătorii, aceștia simțind darurile lui Dumnezeu revărsându-se în inimile lor. Un post de radio este în zilele noastre areopagul vestirii cuvântului, tribuna de la care răsună, venind parcă de deasupra norilor, glasul Creatorului, inventatorul tuturor lucrurilor minunate". PS Petru și-a exprimat bucuria și mulțumirea că Radio Maria are un studio la Iași, pentru a răspândi, și dincoace de Carpați, razele de lumină pentru sufletele noastre, arătându-și dorința de a avea frecvență și în Moldova.

Toți credincioșii au recitat sfântul Rozariu condus de păstorul diecezei, în semn de mulțumire pentru protecția și mijlocirea Mamei cerești.

Iustian-Ionuț Petre

* * *

Radio Maria are sediul în Oradea și poate fi receptat cu aparatele de radio în orașele Oradea (102,2 MHz), Zalău (92,5 MHz) și Blaj (94,4 MHz), iar prin DIGI pe frecvența 12687 MHz. Audierea programelor radio prin internet se poate realiza accesând situl oficial www.radiomaria.ro, sau prin accesarea secțiunii "Ascultă online" de pe coloana din stânga a sitului www.ercis.ro.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat