Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Au fost sfințiți zece diaconi

Zece diaconi au fost sfințiți, în ziua de 4 octombrie, la Institutul Teologic Franciscan din Roman, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare rostită de PS Aurel Percă: opt pentru Ordinul Fraților Minori Conventuali, unul pentru Ordinul Fraților Minori Capucini și unul pentru Congregația "Misionarii Cuvântului Divin" (Verbiții).

Provincia Franciscană "Sfântul Iosif" din România programează, an de an, sfințirile de diaconi la Institutul Teologic Franciscan din Roman, la 4 octombrie. Motivul este simplu: sfântul Francisc a fost diacon, iar viața sa de slujire a celor săraci este un exemplu grăitor pentru orice diacon chemat să-l imite pe Cristos, "care nu a venit să fie slujit, ci să slujească".

Într-o atmosferă festivă, celebrarea hirotonirii a început prin procesiunea din amfiteatru către locul special amenajat de frații studenți în fața institutului. În timp ce corul îi aducea laudă lui Dumnezeu pentru slujitorul său Francisc, intonând cântecul "În ceruri printre serafimi", slujitorii altarului, se îndreptau spre altar. După venerarea altarului și salutul Preasfințitului, au urmat cuvintele de "Bun venit!" adresate tuturor celor prezenți de către pr. Mihai Gal, guardianul conventului "Sfântul Francisc din Assisi" din Roman. După actul penitențial și proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, pr. rector Sorin-Adrian Giurgi a făcut apelul candidaților la treapta diaconatului. Prin cuvântul "Prezent!", aceștia și-au manifestat dorința de a se dărui lui Cristos și de a se angaja la o viață de slujire a poporului lui Dumnezeu în Biserică.

Celebrarea a continuat cu ritul hirotonirii diaconilor după care a urmat liturgia euharistică, încheiată cu mulțumirea făcută de un reprezentant al diaconilor și cu felicitările finale.

La sărbătoare au mai participat, alături de PS Aurel Percă, fr. Emilian Cătălin, ministrul provincial al fraților franciscani, fr. Leon Budău, custodele fraților capucini, pr. Cornel Berea, Rectorul casei de formare a Misionarilor Cuvântului Divin, un număr mare de preoți și de credincioși veniți din țară și străinătate.

Diaconii: OFMConv.: Iosif Amitricioaie (Butea), Sergiu Antal (Nisiporești); Ionel Antochi (Butea); Petru Avădăni (Pildești); Cătălin Cibea (Giurgiu); Felix Franț (Florești); Dragoș Kelemen (Craiova); Irimia-Romică Pal (Galbeni); OFMCap.: Cornel Bortoș (Sagna); SVD: Ștefan Lucaci (Răchiteni).

Pr. Virgil Blaj



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat