Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Momente importante în AC

Federația Acțiunea Catolică din România (ACRO) a inițiat, în perioada 18-25 octombrie, evenimentul național "Zilele Acțiunii Catolice". Și în Dieceza de Iași, în cele peste 40 de parohii unde organizația este prezentă, s-au desfășurat, în aceste zile, activități intense specifice AC.

Prin acest eveniment național s-a dorit o promovare a AC - atât la nivel național, cât și la nivel local - încurajându-se desfășurarea de activități de cunoaștere și formare caracteristice AC. "Zilele Acțiunii Catolice" din acest an au avut ca moto: "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu" (Mt 6,33). Tema aleasă a fost: "Pune-l pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta! Fă parte din Acțiunea Catolică!" Îndemnul adresat membrilor a fost acela de a căuta, în toate acțiunile lor, să răspundă chemării lui Dumnezeu de a construi împărăția sa. Acțiunea Catolică dorește să fie locul unde fiecare membru este ajutat să crească în viața spirituală. Evenimentul a reprezentat o modalitate de promovare a propriei asociații (Anca Frona).

* * *

Conform informațiilor oferite de Daniela Chelaru, casa părinților salezieni din Bacău a găzduit, în ziua de 10 octombrie, adunarea generală a AC din Dieceza de Iași, care a ales, prin vot, comitetul director AC pentru perioada 2009-2011 și componența structurilor zonale.

Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif", prezentă încă din anul 1992 în dieceză, are în componență 2.017 membri, în 41 de parohii și opt parohii simpatizante. Activitatea se desfășoară în trei sectoare: sectorul copii (807 copii și 135 de animatori în 28 de parohii), sectorul tineri (803 membri în 39 de parohii) și sectorul adulți (272 de membri în 12 parohii).

* * *

Consiliul diecezan AC 2009-2011

Comitetul director: președinte: Adriana Ianuș; vicepreședinte: Gabriel Măriuț; secretar/administrator: Bernadeta Farțade-Gabor; responsabil ACT: Raluca Bivolaru; responsabil ACC: Alexandra Cojan; responsabil ACA: Ana Broșteanu.

Structurile zonale:

Sectorul Copii: zona Bacău: Viorel Butacu (responsabil) și Florin Breahnă (secretar);

zona Roman: Ana-Maria Cobzaru și Iuliana Olteanu (secretar); zona Iași: Oana Andrei (responsabil) și Tereza Bejan (secretar).

Sectorul Tineri: zona Bacău: Veronica Fenea (responsabil) și Alexandru Pricope (secretar); zona Roman: Ioana Sociu (responsabil) și Bianca Balint (secretar); zona Iași: Celina Dumitru (responsabil) și Iuliana Tofana (secretar).

Sectorul Adulți: zona Bacău: Păduraru Paul (responsabil) și Gheorghe Cochior (secretar); Zona Roman-Iași: Monica Erdeș (responsabil) și Maria Berea (secretar).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat