Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

Papa în Cehia
Papa Benedict al XVI-lea a făcut o vizită apostolică în Republica Cehă între 26 și 28 septembrie. Programul a inclus, în prima zi, sanctuarul "Pruncul Isus din Praga", întâlniri cu președintele Klaus, autoritățile politice și corpul diplomatic, celebrarea Vesperelor cu preoții, persoanele consacrate și reprezentanți ai diferitelor mișcări religioase în catedrala "Sfântul Vito". A doua zi, la Brno, a celebrat o Liturghie. S-a întors la Praga unde a avut loc întâlnirea ecumenică în palatul arhiepiscopal, urmată de întâlnirea cu reprezentanții lumii culturii în castelul din Praga. În ultima zi, papa a celebrat în biserica "Sfântul Venceslau" din Stara Boleslav o Liturghie în onoarea sfântului Venceslau, patronul națiunii cehe, sărbătorit în acea zi. La final papa a citit un mesaj pentru tineri.

Uciși pentru credință
James Pouillon (63 de ani), cunoscut pentru demonstrațiile prolife, a fost împușcat mortal la 11 septembrie, în timp ce ținea un banner prolife lângă un liceu din Owosso (Michigan, SUA). Poliția l-a arestat pe Harlan Drake, în vârstă de 33 de ani, sub acuzația de ucidere a lui Pouillon, precum și a altei persoane în altă parte a orașului, câteva ore mai târziu. Preotul italian Ruggero Ruvoletto a fost ucis la 19 septembrie, în Parohia "Sfânta Evelina" de la periferia orașului Manaus, din nordul Braziliei. După reconstituirea inițială a faptelor, poliția crede că ar fi fost vorba de un jaf și a arestat trei suspecți. Pr. Ruggero s-a născut în 23 martie 1957, lângă Veneția. A fost hirotonit preot în 1982. A plecat în Brazilia în urmă cu șase ani ca misionar "fidei donum".

Cathedral Plaza
Premierul Emil Boc a fost primit în audiență privată de papa Benedict al XVI-lea, miercuri, 16 septembrie, la Vatican, apoi s-a întâlnit și cu card. Tarcisio Bertone, secretar de stat al Sfântului Scaun. Potrivit comunicatului emis de Biroul de Presă al Sfântului Scaun, nu s-a omis să se atingă și chestiuni complexe pentru raporturile dintre Biserica Catolică și statul român. Astfel, card. Bertone s-a interesat, între altele, despre situația catedralei "Sfântul Iosif" din București, precum și despre comunitățile catolice din România. În țară, au continuat acțiunile de apărare a catedralei, prin cele nouă zile și nopți de rugăciune continuă în catedrală (29 august - 7 septembrie) și prin ziua de post din 4 septembrie; de menționat cele 20 de zile de rugăciuni ale credincioșilor în fața Ministerului Culturii și Cultelor. La 21 septembrie, Arhiepiscopia a solicitat Ministerului Culturii fie refacerea cadrului natural dinainte de construirea clădirii "Cathedral Plaza", fie repararea pagubei cauzate Arhiepiscopiei.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat