Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Un nou cămin de bătrâni

La Butea s-a consumat al doilea mare eveniment al istoriei acestei comunități din ultimii 50 de ani: sfințirea și inaugurarea, la 9 august, a noului cămin pentru bătrâni și bolnavi "Papa Ioan Paul al II-lea" (cel mai mare eveniment fiind sfințirea bisericii și consacrarea altarului în anul 2000).

Celebrările au început cu sfânta Liturghie celebrată la grota din curtea bisericii. Liturghia a fost celebrată de PS Petru Gherghel, însoțit de Luciano Pacomio, episcop de Mondovi (Italia), de PS Virgil Bercea, episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, și de 30 de preoți, din parohiile vecine sau originari din Butea.

În predica sa, episcopul de Mondovi (locul de proveniență al congregației prezente la Butea) a arătat ce mult înseamnă ca un creștin să fie alături de cei care suferă, iar cei care suferă să știe să sufere împreună cu Cristos.

Înainte de binecuvântare a rostit un cuvânt de învățătură PS Virgil Bercea, iar pr. Lucian Păuleț a dat citire la două documente. Primul document, sosit de la Vatican, arăta că papa Benedict al XVI-lea binecuvântează noua operă de la Butea; al doilea, emis de episcopie, lua act de evenimentul important al binecuvântării noului edificiu și a capelei acestuia.

La sfârșitul Liturghiei, episcopii, preoții prezenți și surorile s-au îndreptat spre capela căminului. Aici, după ce PS Petru Gherghel a tăiat panglica inaugurală, s-a procedat la binecuvântarea noii capele și a tuturor încăperilor căminului. Bolnavii viețuitori aici au fost transportați cu cărucioarele speciale pentru a participa la sfânta Liturghie.

După terminarea ceremoniilor, copiii și tinerii din Butea au susținut un program artistic religios. Au fost prezentați, sub o formă teatrală, diferiți sfinți ai Bisericii Catolice, precum și un imn închinat papei Ioan Paul al II-lea, compus de Matilda Andrici.

Noul cămin de bătrâni a fost construit lângă mănăstire la inițiativa și prin grija sorei Elisabetta Barolo, superioara Congregației "Misionarele Patimii lui Isus".

La umbra acestui cămin, și prin grija plină de afecțiune a surorilor și a voluntarilor, sperăm să-și găsească alinare mulți dintre cei săraci, bolnavi și neputincioși.

Pr. Iosif Dorcu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat