Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Am învățat de la tineri!

Am învățat de la tineri!

Tinerii din Dieceza de Iași s-au întâlnit pentru Ziua Tineretului la Bacău, Parohia "Sf. Nicolae", în ziua de 4 mai. Din orice experiență trăită se poate învăța mult, deci și din această zi!

Am învățat de la tineri că doar credința în Isus Cristos îi unește și îi poate aduna la un loc pentru a manifesta cu bucurie și entuziasm că viața lor are un sens dăruit de Fiul lui Dumnezeu.

Am învățat de la tineri că sunt însetați de spiritualitate, de formare și de trăiri profunde și că la aceștia trebuie să privim mai mult, nu la cei care caută "altceva".

Am învățat de la tineri că trebuie căutați și cei care sunt "departe" de Cristos, ieșind din turnul de fildeș al acelora care se mulțumesc de grupul care răspunde la inițiative.

Am învățat de la tineri că adversitățile pot fi depășite, că "ploile" și "furtunile" pot fi învinse atunci când rămânem împreună.

Am învățat de la tineri că toate talentele și calitățile cresc în valoare atunci când sunt împărtășite, oferite și altora pentru a spori vitalitatea credinței și entuziasmul.

Am învățat de la tineri că Biserica trebuie să fie ca o familie în care fiecare să fie prețuit și în care fiecare să știe că are o misiune...

Am învățat că Biserica trebuie să aibă un glas puternic pentru tineri, că trebuie să se facă auzită, că are multe de spus tinerilor spre folosul lor.

Am învățat că dacă mulți se prezintă impecabil în fața tinerilor pentru a-i "seduce", Biserica trebuie să se îngrijească de toate aspectele pentru a-i cuceri pe tineri pentru Cristos.

Am învățat că tinerii trebuie tratați cu seriozitate, ca protagoniști, nu doar ca destinatari, ca o bogăție, nu ca o problemă...

Am învățat de la tineri... am învățat cu tinerii... am învățat de la Ziua Tineretului... astfel, sper ca Ziua Tineretului de anul viitor să fie mai frumoasă, mai organizată și mai semnificativă pentru tineri!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat