Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Mesajul pentru ZMT

Biserica are încredere în voi!

În mesajul pentru Cea de-a XXIII-a Zi Mondială a Tineretului cu tema "Când va veni Duhul Sfânt asupra voastră, voi veți primi o putere și îmi veți fi martori" (Fap 1,8), Sfântul Părinte oferă o reflecție pentru a revedea calitatea credinței noastre în Duhul Sfânt, "regăsită dacă s-a pierdut, întărită dacă a slăbit, gustată ca o companie a Tatălui și a Fiului Isus Cristos". Papa vorbește despre Duhul tăriei și al mărturiei, care ne dă curajul de a trăi evanghelia și îndrăzneala de a o proclama, dar în același timp, pe parcursul întregului mesaj scoate în evidență încrederea pe care Biserica o are în tineri. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea!

Asistăm, în general, la diferite atitudini în ceea ce privește lumea tinerilor: de la o profundă neîncredere la o exagerată considerare a rolului lor, trecând, uneori, printr-o apatică indiferență în ceea ce îi privește. Sfântul Părinte știe să valorizeze realist rolul lor amintindu-le că tinerețea nu este făcută pentru plăcere, ci pentru eroism. Însă el este conștient și de toate problemele de care tinerii sunt încercați: "Mulți tineri privesc la viața lor cu neliniște și își pun atâtea întrebări cu privire la viitor. Ei se întreabă îngrijorați: "Cum să ne inserăm într-o lume marcată de numeroase și grave nedreptăți și suferințe? Cum să reacționăm la egoismul și la violența care uneori par să prevaleze? Cum să dăm sens deplin vieții?"". Aceste întrebări consistente au nevoie de răspunsuri pe măsură: "Încă o dată vă repet că numai Cristos poate să umple aspirațiile cele mai intime ale inimii omului; numai el este capabil să umanizeze omenirea și să o conducă la "divinizarea" sa". De aici derivă misiunea tinerilor, la care Biserica privește cu încredere: "Este nevoie de tineri care să lase să ardă înlăuntrul lor iubirea lui Dumnezeu și să răspundă cu generozitate la apelul său urgent, așa cum au făcut atâția tineri fericiți și sfinți din trecut și chiar din timpurile apropiate de noi. Îndeosebi, vă asigur că Duhul lui Isus vă invită astăzi pe voi, tinerilor, să fiți purtători ai veștii bune a lui Isus celor de vârsta voastră".

Ziua Tineretului, la nivel diecezan, de la Bacău "Sf. Nicolae", este o ocazie pentru a ne reaminti de acest gând al papei: "Amintiți-vă: Biserica are încredere în voi! Noi, păstorii, îndeosebi, ne rugăm să-l iubiți și să faceți să fie iubit tot mai mult Isus și să-l urmați cu fidelitate".

Te așteptăm la Bacău, în ziua de 4 mai!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat