Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Un "da" total spus lui Cristos

Șase surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au făcut profesiunea perpetuă în sărbătoarea Vizitei Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta, joi, 31 mai, la ora 10.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Celebrarea a fost prezidată de PS Petru Gherghel, alături de el fiind PS Aurel Percă și un grup de 27 de preoți. La sărbătoare au participat persoane consacrate, părinți, rude, cunoscuți.

Surorile au răspuns "da" chemării Domnului, asemenea sfintei Fecioare Maria, care a devenit mare prin slujirea față de Cristos. Acest moment decisiv a fost precedat de o săptămână de exerciții spirituale desfășurate la Slănic-Moldova, sub îndrumarea pr. Petru Sescu.

Cele șase surori, în cadrul ritului profesiunii călugărești, au fost chemate pe nume de superioara lor, sr. Valeria Doboș, și întrebate asupra intențiilor lor de către PS Petru Gherghel. Surorile au răspuns cu multă hotărâre: "Cerem să-l urmăm pe Cristos ca mirele nostru în Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" și să înaintăm în propunerea noastră până la moarte".

În cadrul omiliei, PS Petru Gherghel a subliniat rolul central pe care trebuie să-l ocupe Dumnezeu în viața fiecăruia și importanța slujirii în Biserică: "Astăzi amintim întâlnirea a două persoane care și-au ales drept scop al vieții lor slujirea lui Dumnezeu și slujirea oamenilor: Maria și Elisabeta. Motivul iubirii celor două persoane a fost numai Dumnezeu, întâlnirea cu el și exprimarea acestei iubiri divine prin dragostea de aproapele. Motivul bucuriei și împlinirii vocaționale trebuie să fie același: Dumnezeu".

Liturghia a continuat cu ritualul consacrării perpetue: un dialog între celebrant și surorile care voiau să se dedice lui Dumnezeu, continuând cu intonarea Litaniei tuturor sfinților. În fața episcopului, fiecare soră a rostit formula profesiunii scrisă cu propria mână și apoi a fost depusă pe altar. A urmat sfințirea și înmânarea inelelor. Institutul a fost întemeiat de Mons. Petru Gherghel în 1987, iar în prezent numărul surorilor membre este de 160.

Surorile care au depus voturile perpetue: Rodica Balan (Săveni), Olguța Bartic (Oțeleni), Lidia Gherguț (Săbăoani), Cristina Imbrișcă (Gherăești), Mihaela Medveș (Adjudeni), Cecilia Pușcașu (Vladnic).

Marius Enășel



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat