Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Pelerinaj la Barați

Comunitatea din Barați a fost în sărbătoare în zilele de 26-27 mai, fiind gazda unui pelerinaj la care a fost prezent PS Petru Gherghel, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, pr. Isidor Mocanu, predicator, alți preoți și credincioși invitați.

Credincioșii din împrejurimile Bacăului s-au obișnuit ca de Rusalii să se reunească în familii parohiale și să se îndrepte într-o atmosferă de pelerinaj spre micul sanctuar de la Barați.

La pelerinaj au participat aproximativ 40 de preoți, care s-au implicat cu zel în programul stabilit: sfinte Liturghii și spovezi, cateheze și adorații la preasfântul sacrament. La ora 15.00, pr. Ferenț Tancău, parohul comunității Barați, a întâmpinat pe credincioșii prezenți. A urmat un program de cateheze pentru tineri și copii susținut de către surorile asumpționiste.

La ora 18.00 au început activitățile liturgice. Participanții, călăuziți de părintele paroh, au parcurs pe ulițele satului calea luminii, cu imnuri ce evocau semnificația fiecărei stațiuni. Lumânarea pascală a fost purtată pe rând de copii, adolescenți, tineri, ministranți, persoane consacrate, soți creștini și adulți. Pr. Aurel Ilieș a condus recitarea Rozariului și litania lauretană.

Liturghia de la ora 20.00 a fost celebrată de PS Petru Gherghel împreună cu preoții invitați, omilia fiind rostită de pr. Andrei Coceangă. După Liturghia pontificală a urmat procesiunea cu statuia Maicii Domnului, despre care tradiția locului menționează că este făcătoare de minuni.

De la miezul nopții până spre răsăritul soarelui, tinerii și credincioșii s-au adunat în rugăciune pentru a adora sfântul sacrament și pentru a dobândi haruri.

Duminică, 27 mai, la ora 08.00 a fost oficiată Liturghia copiilor de către pr. Iosif Gal. Au început să apară și grupurile de pelerini venite din localitățile dimprejur: Bacău, Mărgineni, Trebeș, Măgura. Credincioșii au fost însoțiți de către parohii comunității. Pr. Isidor Dâscă a celebrat sfânta Liturghie de la ora 11.00. Predica a fost ținută de pr. Isidor Mocanu.

La Liturghia de seară, părintele paroh a încheiat pelerinajul prin adorarea sfântului sacrament și binecuvântarea tuturor credincioșilor.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat