Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri externe

Scrierile papei
La o săptămână de la lansarea oficială, exortația apostolică postsinodală Sacramentum caritatis s-a dovedit un succes comercial. Librăria Editură Vaticană a anunțat că au fost vândute peste 220.000 de exemplare în doar câteva zile. Cartea papei Benedict al XVI-lea intitulată Isus din Nazaret a fost prezentată publicului vineri, 13 aprilie, în aula Sinodului din Vatican. Volumul a fost publicat în limbile italiană, germană și poloneză.

Valori și perspective
Papa Benedict al XVI-lea i-a primit la 24 martie pe participanții la Congresul "Valori și perspective pentru Europa de mâine: 50 de ani de la Tratatul de la Roma". Comisia pentru Comunitatea Europeană a Conferințelor Episcopale Catolice a convocat acest congres pentru a marca a 50-a aniversare a semnării Tratatului de la Roma, care a așezat fundația pentru Uniunea Europeană de astăzi. Peste 400 de delegați au participat la congresul încheiat duminică, 25 martie. Sfântul Părinte a spus, printre altele: "Nu este motiv de uimire că Europa de astăzi, în timp ce dorește să devină o comunitate de valori, pare tot mai des că se află în poziția de a contesta că există valori universale și absolute? (...) Aceste valori, care constituie sufletul continentului, trebuie să rămână în Europa celui de-al treilea mileniu ca "ferment de civilizație"".

La cinci decenii
Pr. Isidor Iacovici, capelanul comunității catolice a românilor din Roma, a participat la o întâlnire cu Bogdan Olteanu, președintele Camerei Deputaților din România, la Accademia di România, care are sediul la Roma, unde au mai fost prezenți reprezentanți ai comunităților românești din Roma și Italia. Întâlnirea a fost prilejuită de împlinirea a cinci decenii de la semnarea Tratatelor de la Roma, prilej cu care la Accademia di Romania din Roma a fost organizată, în colaborare cu Universitatea "La Sapienza", o întâlnire pe tema: "Rolul multilingvismului în comunicarea cu cetățenii Uniunii Europene", la care au participat și Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvism, și ES Marius Lazurcă, ambasadorului României pe lângă Sfântul Scaun.

Prioritățile media
Formarea catolicilor pentru media și comunicații este una dintre prioritățile Bisericii, a afirmat arhiepiscopului John Foley, președintele Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale, într-un mesaj citit în fața Comisiei Media a Episcopilor Europeni, care și-a desfășurat lucrările între 23 și 25 martie la Gap, în Franța. Aceste priorități au fost formulate în cadrul adunării plenare a consiliului pontifical, din 5-9 martie: formarea pentru media și comunicare a profesorilor din seminarii, seminariștilor, clericilor, persoanelor consacrate și laicilor; educația media pentru toate vârstele în toate școlile; îmbunătățirea prezenței pe internet (învățământ virtual, presă electronică, bloguri, video, acces gratuit); studierea și folosirea limbajelor media cu atenție la culturile locale (înculturarea); promovarea radiourilor catolice.

Mass-media și copiii
Arhiepiscopul John Foley, președintele Consiliului Pontifical pentru Comunicațiile Sociale, s-a adresat profesioniștilor din media la deschiderea Celei de-a V-a Întâlniri Mondiale despre Media pentru Copii, ce s-a desfășurat la Johannesburg, în Africa de Sud, între 24 și 28 martie. Prelatul i-a invitat pe participanții la întâlnire să reflecteze cu atenție la tema formării copiilor pentru utilizarea mijloacelor de comunicare, pentru a ști cum să răspundă în fața materialelor media. Arhiepiscopul a mai spus că provocarea pentru cei o mie de delegați, dintre care 300 de copii și tineri, este să se asigure că industria divertismentului nu urmărește scopuri egoiste și nici nu exploatează.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat