Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Vocația de a fi "îngeri"

Rămăsesem cu un profund gust amar. Știam că într-o zi avea să vină și acest moment, dar mă amăgeam spunându-mi că în cazul meu va fi altfel. Însă nu a fost să fie așa!

Toți cei șase copii pe care i-am crescut alături de soțul decedat între timp, m-au părăsit. Fiecare a plecat la casa lui. Și-au întemeiat o familie, au un serviciu, au copiii lor, iar eu am rămas singură.

Cât de bine le aranjează Dumnezeu! Dacă aș fi știut din timp ce înseamnă, după ce crești șase copii, să rămâi singură, să nu mai auzi pe nimeni, mi-e greu să spun dacă aș mai face la fel. Ba da, aș face! Ba mai mult, aș face-o mai bine. Cred că noi, mamele, avem în noi capacitatea de a ne jertfi nu numai când ne naștem copiii, nu doar când îi creștem, ci și când ne părăsesc pentru a-și urma drumul lor. Acum înțeleg cu adevărat că vocația noastră este aceea de a fi "îngeri" pentru copiii pe care Dumnezeu îi trimite în lume. Ar fi prea mici să se descurce singuri. Au nevoie de un "înger" care să-i hrănească, să-i învețe să vorbească, să meargă, să se comporte, într-un cuvânt, să-i obișnuiască să fie oameni.

Deseori, noi înșine îi numim "îngerașul meu", dar Dumnezeu ne-a făcut pe noi, mamele, "îngeri" pentru ei.

Mărturisesc că am plâns pentru fiecare dintre cei șase copii, care, rând pe rând, m-au părăsit. Am plâns, dar apoi, știindu-i fericiți, mi-a trecut și m-am bucurat.

Între timp m-am îmbolnăvit de o boală care îmi provoacă dureri foarte mari. Bucuria mea însă este că m-am îmbolnăvit acum și nu atunci când copiii aveau nevoie de mine sănătoasă. A știut Dumnezeu să mă păstreze pentru ei!

Sigur, m-aș bucura și mai mult dacă i-aș avea pe toți lângă mine. Sunt convinsă că mi-ar alina mult din suferință. Știu însă că și ei au obligațiile lor, că nu pot fi în același timp lângă mine și lângă familia lor.

Îi admir nespus de mult pentru o inițiativă a lor. Așa au înțeles ei să fie aproape de mine. Pe lângă faptul că mă vizitează des, s-au hotărât ca prin rotație, să-mi plătească medicamentele care sunt destul de scumpe. În fiecare lună, cu o parte din salariul lor îmi asigură medicamentele necesare, precum și alimentația corespunzătoare. O inițiativă pe cât de lăudabilă, pe atât de bine venită.

Iar eu de fiecare dată plâng! Plâng, nu de durere, ci din iubire! Plâng de emoție! Știu că fac totul din iubire. "Îngerașii mei!" Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ei.

M-aș bucura să știu că toate mamele au parte de iubirea copiilor așa cum am eu! În același timp sunt conștientă că nu eu trebuie să fiu pe primul loc în viața lor, ci familia pe care le-a dat-o Dumnezeu, iar ei înțeleg foarte bine că așa trebuie să fie.

Ultima dată când mi-a adus medicamentele, i-am spus fiului mai mic: "Sunt mândră de voi și de familiile voastre. Ce fericit ar fi tatăl vostru dacă ar ști cât bine îmi faceți! Să vă sprijiniți între voi ori de câte ori aveți nevoie. Când n-oi mai fi, să fiți aceiași, așa cum v-am crescut!"

"Mamă, mi-a răspuns el, nu facem decât ceea ce suntem datori să facem! Suntem datorită ție. Tu ne-ai învățat să fim cum suntem!". Și i-au dat lacrimile!

Am înțeles atunci că Dumnezeu îmi întorcea de fapt binele pe care l-am făcut eu pentru ei. Am înțeles că toți suntem chemați să fim "îngeri" unii pentru alții, dar fiecare la timpul său.

Dumnezeu a vrut ca îngerul lor să se numească "mama", iar pe mine m-a răsplătit cu mai mulți îngeri care se numesc "copii". Chiar dacă am descoperit aceasta acum când mă aflu în suferință, consider că încă nu-i târziu. (Lăcrămioara)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat