Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Mesaj pentru tineri -

"Așa cum eu v-am iubit..."

Dragi tineri și tinere,

Vă salut pe toți spunându-vă: "Mai presus de toate să vă îmbrăcați cu dragoste" (Col 3,14).

Mă bucur să vă invit anul acesta să vă îndreptați cu toată ființa și forța voastră tinerească spre cel mai profund adevăr pe care l-am primit în dar de la Dumnezeu, spre cea mai mare realitate pe care o caută lumea, spre cuvântul cheie al vieții: "iubirea", dragostea, cu forma ei cea mai nobilă: caritatea creștină, caritatea fraternă.

Mesajul pe care Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea a binevoit să-l îndrepte spre voi pentru Cea de-a XXII-a Zi Mondială a Tineretului, este acesta: "Așa cum eu v-am iubit, așa să vă iubiți unul pe altul" (In 13,34). Îl găsiți în broșura apărută cu această ocazie la Editura Presa Bună.

Primiți, așadar, acest dar pe care papa vi-l oferă pentru ziua voastră, ce s-a celebrat în ziua de 1 aprilie 2007, Duminica Floriilor, în fiecare dieceză și parohie, împreună cu episcopul locului, cu toți preoții și prietenii voștri, iar mai apoi la Iugani, în ziua de duminică, 6 mai a.c., cu toți tinerii din dieceză.

În Duminica Floriilor, intrând cu mare alai în Ierusalim, Isus a venit să-și manifeste și să-și trăiască iubirea sa față de apostoli, față de ucenicii și prietenii săi și față de întreaga lume și să o lase în testament în sfânta Euharistie pecetluind-o cu sângele său vărsat pe cruce.

De atunci, pentru că a înviat biruitor din morți și este viu, el continuă să vină și să ne împărtășească această iubire divină dorind să ne transforme în instrumentele sale vii prin care să răspândească în lume adevărata iubire, darul cel mai mare adus din cer.

Pe voi, dragi tineri, vă așteaptă și vă vrea cât mai aproape de el, pentru că inima voastră e cu adevărat dornică de iubire și e capabilă de a o primi și a o oferi și altora.

El vă așteaptă și vă vrea prietenii săi.

Ieșiți-i, așadar, în întâmpinare (...) și primiți-i acest mare testament pe care cu dor a dorit și dorește să vi-l încredințeze vouă, așa cum a făcut-o cu cel mai tânăr dintre apostoli, sfântul Ioan.

Măriți această iubire (...) și purtați-o cu voi peste tot anul acesta: purtați-o în comunitățile voastre, purtați-o apoi împreună la Iugani, când va avea loc Ziua Tineretului, în dieceza noastră.

Cântați această iubire, care vă cuprinde inima, îmbrăcați-vă cu acest dar ceresc și, având în suflet flacăra mistuitoare a dragostei cerești, iubiți-i pe alții, pe frații voștri și pe toți oamenii cum el, Isus, idealul vostru, a făcut-o!

Mă bucur să vă invit la Iugani și să vă întâmpin pe toți, prin Preasfințitul nostru episcop Aurel Percă și prin PS Anton Coșa, episcop de Chișinău și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, și să vă doresc tuturor, ca, prin entuziasmul și tinerețea lor și a voastră, să vă "îmbrăcați mai presus de toate cu dragoste, care este legătura desăvârșirii" (Col 3,14).

Cu această iubire în suflete și în inimi să vă îndreptați spre toți frații și prietenii voștri din țară și din străinătate, iar mai apoi spre Sydney, Australia, arătându-le tuturor "cât de bun și cât de iubitor este Domnul". El singur este adevărata dragoste, "Deus caritas est" (1In 4,8.16), și el vrea să împodobească prin voi tot pământul cu această dragoste.

Vă salută și vă îmbrățișează,

Petru Gherghel, episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat