Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pasti 2007 -

A înviat!

Îngerul le-a zis: "Nu vă temeți! Știu, îl căutați pe Isus cel răstignit. Nu este aici, căci a înviat, precum a zis. Veniți și vedeți locul unde a zăcut. Mergeți îndată și spuneți ucenicilor săi: a înviat din morți și merge înaintea voastră în Galileea. Acolo îl veți vedea după cum v-a spus" (Mc 16,6-7).

Îl căutăm pe Isus Nazarineanul... cel răstignit. Vrem să-l vedem, să-l avem, să sorbim dintr-o dată toată taina care ne cheamă de dincolo de noi.

Mai ales acum de sărbători, ne muncim mintea și inima să dăm un chip nou acestei prezențe care nu se lasă încă văzută. An de an misterul învierii bate la poarta existenței noastre. Infinitul se strânge la porțile finitului! Ne este teamă! Ne temem să nu denaturăm miracolul cu micimea ființei noastre și ne temem și mai mult să pășim dincolo de ea. Cum putem vedea ceea ce nu poate fi văzut?!

A crede în înviere înseamnă: a crede în ceea ce "ne spune" Isus în adâncul inimii; a crede în "omul nou" pe care cuvântul îl plăsmuiește din noroiul slăbiciunilor noastre. A-l vedea pe Isus înseamnă a ne vedea cu ochii credinței, transfigurați prin puterea iubirii care învinge păcatul! A crede în învierea lui Isus înseamnă a crede în noi deveniți ai lui, în învierea noastră!

Taina învierii transformă profunzimile ființei dând inimii și minții o forță nouă pentru a parcurge drumul vieții în bucurie autentică înseninați de soarele prezenței lui Cristos:

"Bucuria este contagioasă, la fel ca și durerea. Am un prieten care iradiază bucuria, nu pentru că viața sa ar fi mai ușoară, dar pentru că el reușește să vadă prezența lui Dumnezeu în mijlocul oricărei suferințe omenești, a celorlalți și a sa. Oriunde ar merge, pe oricine ar întâlni, e în stare să vadă și să audă ceva bun, ceva pentru care să mulțumească. Nu neagă suferința enormă care îl înconjoară, nu rămâne orb și surd la glasul și la suspinul de angoasă ale ființei umane, dar spiritul său gravitează în jurul luminii din întuneric, și în jurul rugăciunii în mijlocul strigătelor de disperare. Privirea sa e dulce și glasul său este plăcut. Și nu este deloc un sentimentalism. E realist, dar credința sa profundă îl face conștient că speranța e mai vie decât neîncrederea, și iubirea mai vie decât teama!

Realismul său spiritual face din el un om atât de senin... Bucuria prietenului meu e contagioasă!

Cu cât stau mai mult alături de el, cu atât simt razele de soare care strălucesc îndărătul norilor...

Cei care continuă să vorbească de soare în timp ce merg sub cerul înnorat sunt mesagerii speranței, adevărații sfinți ai timpurilor noastre!

Lumina lui Dumnezeu e mai puternică decât orice întuneric, adevărul lui Dumnezeu e mai puternic decât minciuna oamenilor, iubirea lui Dumnezeu e mai puternică decât moartea!" (Henri Nouwen, A trăi în Duhul).

Mormântul e prea mic ca să adăpostească iubirea mea. Voi învia!

Pr. Bogdan Herciu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat