Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Scrisoare din misiune

Chemării stringente a timpurilor noastre, implicarea în activitățile de tip misionar, i-a răspuns și Biserica Romano-Catolică din Moldova de aproape un deceniu. Astfel, Dieceza de Iași este o prezență activă în spațiul misionar din Coasta de Fildeș, Ecuador și Kenya. Impresiile vizitei întreprinse de pr.Claudiu Iștoc și a pr. Petru Sescu, în perioada 26 februarie - 8 martie, sunt împărtășite de pr. Eugen Blaj, misionar fidei donum în Maikona, Kenya, primul loc de misiune al diecezei.

Am primit vizita pr. Claudiu Iștoc, directorul Centrului Diecezan Misionar și a pr. Petru Sescu, vicar episcopal, director econom al Diecezei de Iași, în ziua de 26 februarie.

A fost o vizită semnificativă pentru noi, misionarii din Maikona, o vizită plină de speranțe și de încurajări. Am vizitat aproape toate locurile unde desfășurăm activități pastorale sau caritative, adică în favoarea educației, a sănătății, a comunicațiilor etc.

Oaspeții au fost primiți cu multă bucurie. Pr. Claudiu Iștoc a salutat credincioșii de aici în numele Centrului Misionar pe care îl reprezintă și prin care face cunoscută misiunea din Maikona tuturor credincioșilor din Dieceza de Iași, de la care beneficiem atât de rugăciunile credincioșilor cât și de ajutorul lor financiar. Scopul prezenței sale aici a fost de a se interesa despre activitățile misionare, de a le stimula și de a le susține. Pr. Petru Sescu a salutat lumea în numele PS Petru Gherghel și a voit să vadă viața misionarilor, proiectele pe care le avem precum și posibilitățile economice. "Au venit cele două aripi de care are nevoie misiunea din Maikona", menționa episcopul din Marsabit, Petru Kihara Karioki, cea a activităților misionare și cea a susținerii economice. Fără una dintre aceste două aripi nu se poate zbura".

Am avut momente de rugăciune, de împărtășire a experiențelor misionare, momente taboriene, putând spune: "Ce bine ne este nouă aici". În numele pr. Victor Osoloș și a pr. Isidor Mârț, aș vrea să le mulțumesc oaspeților din adâncul inimii pentru vizita lor. Ne-am simțit mai aproape și mai uniți cu PS Petru Gherghel, cu PS Aurel Percă, cu preoții și cu credincioșii Diecezei de Iași, simțind sprijinul moral și economic "de acasă". A fost prezent în sufletele noastre un gând de încurajare: "Nu sunteți singuri în acele locuri îndepărtate, suntem cu voi. De pe meleagurile moldovene vă susținem pentru ca să predicați cu mult curaj vestea cea bună, împărăția lui Dumnezeu, tuturor acelora care încă nu-l cunosc".

Pr. Eugen Blaj



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat