Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Sărbătoare Scout

Ziua Gândului

În România, organizația Scout și-a început activitatea în 1990, fiind activă în Biserica Romano-Catolică și în Biserica Greco-Catolică.

În Dieceza de Iași, Scoutul este prezent în 15 parohii: Bacău "Sfânta Cruce", "Sfântul Nicolae" și "Fericitul Ieremia", Nicolae Bălcescu "Preasfânta Inimă a lui Isus", Piatra Neamț "Sf. Iosif Muncitorul", Focșani, Lespezi, Iași, Verșești - filiala Parohiei Stufu, Bălțați, Adjudeni, Pildești, Sagna, Hălăucești și Nisiporești și în două parohii din Arhidieceza de București: Parohia "Adormirea Maicii Domnului" și "Sf. Iosif".

Pe plan mondial, din Organizația Mondială a Mișcării Scout (OMMS) fac parte 30 de milioane de persoane din peste 150 de țări.

La 22 februarie, în fiecare an, se sărbătorește la nivel mondial Ziua Gândului - ziua de naștere a fondatorului mișcării Scout, lordul Robert Baden-Powell.

Anul acesta, sub deviza "O lume, o promisiune", sărbătorim un dublu eveniment: 150 de ani de la nașterea fondatorului și 100 de ani de la înființarea organizației Scout.

Sărbătorirea acestui eveniment s-a desfășurat la 25 februarie, în cadrul întâlnirii de la Bacău, în Parohia "Sf. Cruce", unde au fost prezente șapte centre locale cu un număr de aproximativ 200 de persoane. Programul a început cu o sfântă Liturghie la care au participat pr. Alois Hârja, asistentul spiritual al organizației Scout din România (care a transmis și binecuvântarea PS Petru Gherghel), pr. Cristinel Alecu și pr. diacon Claudiu Budău. S-a făcut bilanțul anilor de experiență de cercetaș dobândită până în prezent și s-a reactualizat punerea în practică a rolului activ în cadrul Bisericii.

Programul zilei a continuat cu ateliere și activități specifice pe categorii de vârstă, fiind invitați să participe toți cercetașii prezenți.

Ziua s-a încheiat cu o rugăciune și cu binecuvântarea acordată de pr. Alois Hârja, dar și cu hotărârea ca edițiile viitoare ale Zilei Gândului să-i regăsească pe cercetași cu progrese mai mari și tot împreună.

La finalul zilei, în urma evaluării organizatorilor s-au descoperit inconvenientele, dar și realizările acestui eveniment. Organizatorii sunt recunoscători pentru participare tuturor cercetașilor prezenți la eveniment și surorilor din Congregația "Maria Bambina", fără a căror "complicitate" acest eveniment nu s-ar fi desfășurat.

Lucian Pal



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat