Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri interne

Ziua Amintirii
Anul 2007 este pentru membrii cercetași din cadrul Scout unul de celebrare a bucuriei împlinirii centenarului înființării acestei mișcări de către Robert Baden Powell și a celor 150 de ani de la nașterea acestuia. Cu acest prilej, la Institutul Teologic Franciscan din Roman s-a desfășurat la 18 februarie Ziua Amintirii. La întâlnire au luat parte centrele locale din Adjudeni, Hălăucești, Nisiporești, Pildești și grupul din Sagna. Programul a cuprins: depunerea promisiunii din partea noilor cercetași, sfânta Liturghie, spectacolul cercetășesc, activități în aer liber, momentul de mulțumire și fotografia de amintire.

Formare zonală
În casa "Buna Vestire" a Surorilor lui Isus Răscumpărătorul din Onești a avut loc, la 7 februarie, prima întâlnire de formare zonală Onești/Bacău cu tema: Enciclica socială "Rerum novarum". Au participat laici și persoane consacrate care au aprofundat această enciclică semnată de papa Leon al XIII-lea, iar în a doua parte a întâlnirii și-au împărtășit experiențele din domeniul social. Întâlnirea a fost continuarea săptămânii de formare din luna august 2006, care s-a desfășurat la București, cu tema Doctrina socială a Bisericii. Cursul a fost organizat de către Comisia Socială a Conferinței Superioarelor Majore din România. (Sr. Gianina Orban)

Ștafeta rugăciunii
Ștafeta rugăciunii este o activitate a Acțiunii Catolice ce se va desfășura în timpul Postului Mare. Această inițiativă presupune ca toți membrii și simpatizanții asociației - copii, tineri, adulți - precum și toți credincioșii din parohie care doresc - să participe la un moment de rugăciune care se poate desfășura pe parcursul unei zile sau a câtorva ore, în funcție de timpul și posibilitățile fiecărei parohii. Ștafeta rugăciunii începe în Miercurea Cenușii și se încheie în Duminica Floriilor. Programarea pe parohii este redată integral pe www.ercis.ro, fiind trimisă și în parohii. Prin această inițiativă se dorește realizarea unui lanț al rugăciunii pe întreaga perioadă a Postului Mare.

Materiale online
Situl www.pastoratie.ro pune la dispoziție mai multe materiale care pot fi folosite ca suport în activitățile pastorale din perioada Postului Mare. Sunt grupate în: cateheze (cateheze despre păcatele capitale; cateheze biblice și alte teme); liturgie/ rugăciuni (un itinerar misionar); liturgie/Calea crucii (diferite modele, cu imagini, pentru videoproiector); liturgie/adorații; liturgie/predici; scriptură/lectio divina; pastorale/scenete (pentru Paști); pastorale/prezentări (în PowerPoint cu tematici legate de Postul Mare); media/predici audio - predici în format mp3.

Primul scoutist
Centenarul înființării Mișcării Scout în lume de către Robert Baden Powell a fost un motiv de sărbătoare pentru membrii Scout din Pildești, care au lansat publicația Primul scoutist (nr. 1, decembrie, 2006). Răsfoind paginile publicației poate fi descoperit fondatorul Mișcării Scout, este descrisă persoana tânărului care s-a angajat în această misiune, prezentarea celor trei ramuri componente ale mișcării: Lupișorii, Temerarii și Exploratorii, o pagină de creație literară, un concurs și prezentarea evenimentelor din anul asociativ 2006. Revista este în format A4, alb-negru, cu 8 pagini. (Raluca Gabriela Sandu)

Pe scurt
- 30 ianuarie: Sărbătorirea fondatoarei "Congregatio Jesu", Maria Ward, la Iași
- 2-5 februarie: Întâlnire la Cluj-Napoca a Consiliului Director al Acțiunii Catolice din România
- 3-4 februarie: Întâlnirea responsabililor AC (sector tineri) din zona Roman la Pildești
- 17 februarie: Întâlnire de formare ecumenică la Mărgineni, organizată de Misionarii Oblați ai Mariei Imaculate
- 18 februarie: Campionat de volei între șapte parohii cu grupuri AC din zona Roman
- 23-25 februarie: Zi de reculegere pentru tineri la Mărăcineni
- 24-25 februarie: Vizită pastorală în Parohia Pustiana
- 28 februarie: Concert vocal-instrumental în catedrala nouă din Iași, susținut de Corul Academic "Gavriil Musicescu" și organizat de Filarmonica "Moldova" Iași.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat