Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Copiii și media o provocare pentru educație

Mesajul papei Benedict al XVI-lea pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale, care în acest an se va celebra în ziua de 20 mai, având tema: "Copiii și media: o provocare pentru educație", a fost dat publicității la 24 ianuarie, sărbătoarea Sfântului Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor.

"Tema Celei de-a 41-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale, spune Sfântul Părinte, ne invită să reflectăm asupra a două teme conexe de o imensă importanță. Formarea copiilor este una dintre ele. Cealaltă, poate mai puțin evidentă, dar nu mai puțin importantă, este formarea mijloacelor de comunicare".

Papa Benedict al XVI-lea analizează relația dintre copii, mass-media și educație din două perspective: "Formarea copiilor de către media și formarea copiilor pentru a răspunde în mod potrivit la mijloacele de comunicare socială". Sfântul Părinte subliniază rolul de primă importanță al părinților în educarea copiilor în acest sens.

Papa îndeamnă la o educație pozitivă a tinerei generații, prin a-i prezenta acesteia "ceea ce este excelent din punct de vedere estetic și moral". "Frumusețea, un fel de oglindă a divinului, inspiră și însuflețește inimile și mințile tinere, în timp ce urâțenia și vulgaritatea au un impact deprimant asupra atitudinilor și comportamentului".

Pontiful evidențiază în consecință "nevoia ca mijloacele de comunicare să fie angajate într-o formare eficientă și în respectarea standardelor etice", recunoscând că "persoanele care lucrează în acest domeniu se confruntă cu "presiuni psihologice și dileme etice deosebite" care uneori văd competitivitatea comercială constrângându-i pe comunicatori să coboare standardele". Papa face din nou apel "la liderii industriei media de a-i educa și încuraja pe producători să apere binele comun, să susțină adevărul, să protejeze demnitatea umană individuală și să promoveze respectul pentru nevoile familiei". În ceea ce privește rolul Bisericii, Sfântul Părinte arătă că, mai presus de toate, ea "dorește să comunice o viziune în care demnitatea umană să fie centrul tuturor comunicărilor umane demne".

După www.catholica.ro



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat