Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Centenar "Don Calabria"

Centenarul înființării Operei "Don Calabria" a fost marcat la Răcăciuni în ziua de 30 octombrie, de Congregația "Săracii Slujitori ai Divinei Providențe" (Institutul "Don Calabria"), prezentă de 10 ani în România. În urmă cu 100 de ani, pr. Ioan Calabria a deschis la Verona, în Italia, prima casă pentru copiii orfani și necăjiți.

Sărbătoarea a inclus o sesiune comemorativă a centenarului, cu o prezentare făcută de către pr. Waldemar Longo, superiorul general al congregației, despre viața și spiritualitatea fondatorului, sfântul Ioan Calabria, cu o descriere a carismei și activității operei de-a lungul celor 100 de ani.

Au participat pr. Pietro Cunegatti, provincial în Italia, Vasile Ichim, primarul comunei Răcăciuni, pr. Neculai Zaharia, parohul comunității ortodoxe din Răcăciuni.

PS Petru Gherghel a încheiat sesiunea comemorativă evocând legăturile sfântului Ioan Calabria cu România, prin mitropolitul Visarion Puiu. Când acesta fusese condamnat la moarte de regimul comunist din România, a trebuit să se ascundă în străinătate și a fost primit, pentru un timp, de către pr. Calabria, într-o casă a operei din Italia.

PS Petru a binecuvântat un monument dedicat fondatorului, așezat în curtea casei, inscripționat cu o placă de comemorare a centenarului și a celor 10 ani de prezență în România.

Liturghia solemnă, celebrată în biserica parohială din Răcăciuni, a fost prezidată de PS Petru Gherghel. La sfânta Liturghie au participat superiorii congregației, pr. Daniel Cimpu, parohul comunității, peste 50 de preoți, părintele ortodox din Răcăciuni, părintele Benedict, stareț la Mănăstirea Neamțului, autoritățile locale, numeroase persoane consacrate și un număr mare de credincioși atât catolici, cât și ortodocși, din Răcăciuni și din parohiile învecinate.

Corul din Parohia "Sf. Cruce" din Bacău a animat Liturghia prin cântece solemne.

La predică, episcopul a evocat spiritul sfântului Ioan Calabria, prin trăirea cuvintelor evangheliei: "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea lui, și toate celelalte vi se vor adăuga".

La sfârșitul celebrării, primarul și reprezentanți ai Consiliului Local din comuna Răcăciuni au înmânat câte o diplomă de cetățeni de onoare ai comunei pr. Manuel Oliveira și fr. Giancarlo Conato, cei care au pus temelia Operei "Don Calabria" în România, acum 10 ani.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat