Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Dacă eu îl iubesc!...

Învățăm încă de la prima Împărtășanie că sfânta Biserică propune creștinilor spre aprofundare următoarea temă: cele patru lucruri de pe urmă ale omului: moartea, judecata, raiul și iadul.

În lumea aceasta impregnată de materialism, în care tot ce contează e să ai o slujbă bine plătită, o casă cât mai mare, mașină și vestimentație în pas cu moda, s-ar părea că veșnicia nu mai are nici un cuvânt de spus, deși ultimul cuvânt îi aparține!

A te gândi la momentul în care vei da ochii cu Dumnezeu..., acesta da subiect de meditație! Ar pieri multora cheful de înavuțire dacă s-ar gândi, fie și pentru câteva clipe, că într-o zi îl vor întâlni pe Dumnezeu și vor petrece sau nu o veșnicie în compania sa! Merită cu adevărat să-ți ratezi veșnicia, să-l dai pe Dumnezeu în schimbul unor avantaje materiale trecătoare?

Pentru un trai aparent mai bun, de cele mai multe ori oamenii fac compromisuri de natură morală sau în ceea ce privește timpul cheltuit cu dobândirea foloaselor materiale în detrimentul relației cu familia și cu Dumnezeu, uitând de ceea ce pierd atunci când câștigă anumite lucruri. Unii acceptă prea ușor compromisurile și în viața spirituală: un păcat mic aici, altul mai mare dincolo, spovezi rare sau absente și iată cocteilul perfect pentru un creștin căldicel! Exact de această temperatură trebuie să ne ferim! Să nu fim căldicei, să clocotim de dragoste pentru Dumnezeu, iar această dragoste se va răsfrânge și asupra aproapelui și astfel relațiile noastre cu ceilalți îi vor atenționa să-și îndrepte mai des privirile spre cer.

Cât de adevărate sunt cuvintele Sfântului Părinte din enciclica Deus caritas est: "Dacă în viața mea neglijez complet atenția față de celălalt, dorind numai să fiu "evlavios" și să-mi îndeplinesc "datoriile religioase" atunci și relația mea cu Dumnezeu se usucă... Această relație este doar "corectă", însă este lipsită de iubire... Numai slujirea aproapelui îmi deschide ochii... Iubirea crește prin iubire".

La întrebarea: "Părinte, nu vă este frică de moarte, de judecată, de tot ce se va întâmpla?", am auzit un preot răspunzând: "De ce să-mi fie frică, dacă eu l-am slujit mereu, dacă eu îl iubesc?..." Nu știu ce efect a avut asupra celorlalți acest răspuns, însă pe mine m-a impresionat profund și-mi răsună mereu în urechi, asociat cu chipul blând și surâzător al părintelui: "Dacă eu îl iubesc!...". Și de atunci mă străduiesc să-mi trăiesc viața în așa fel încât să pot răspunde și eu cu seninătate la o asemenea întrebare și, mai mult decât atât, în fața morții să pot spune, fără teama momentelor ce vor urma: "Dacă eu îl iubesc!...".

Cristina-Maria Nesimuca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat