Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Editorial -

Ce facem cu darurile primite?

Într-o zi cineva mi-a povestit experiența dureroasă prin care a trecut atunci când s-a hotărât să dăruiască ceva persoanei dragi. A pregătit darul, l-a oferit, însă persoana cealaltă a ignorat totul, luând în derâdere gestul. "Nici nu știți ce rău m-am simțit, cât de tare m-a durut pentru ceea ce a făcut cu darul meu", mi-a spus persoana respectivă.

Suntem la începutul unui an nou. Întotdeauna finalul de an și începutul unuia nou oferă ocazia de a face bilanțuri, de a reflecta ce a fost bun în anul care s-a sfârșit și ce avem de făcut în noul an.

Cu siguranță, dacă stăm să ne gândim bine vom descoperi numeroase daruri pe care Domnul ni le-a făcut în anul care a trecut. Dacă nu le ignorăm, acestea pot constitui motive de a-l lăuda pe Dumnezeu și de a-i mulțumi.

A mai trecut un an de când această revistă pătrunde în casele dv. Căutând să vă aducă lumina în casă și în suflet, revista nu încetează să vă ofere informații, articole care să ajute la creșterea spirituală, lecturi care să zidească sufletul... Acestea sunt darurile pe care cei ce lucrează la redactarea revistei caută să vi le aducă lună de lună. E o ocazie pentru redactori de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru posibilitatea pe care ne-o dă de a vă sluji în felul acesta.

Fiecare avem referințele noastre pozitive, de lumină și de bucurie, dar și puncte întunecate sau nori la orizont.

Pentru Biserică referințele pozitive despre care s-a scris în revistă anul trecut sunt: publicarea enciclicei Deus caritas est, cincisprezece noi cardinali, vizitele Sfântului Părinte în Polonia, Spania și Turcia, Întâlnirea Mondială a Familiilor din Valencia, vizitele pastorale ale episcopilor în comunitățile din țară sau din afara țării, inițiativele ecumenice, publicarea Cărții sinodale, participarea la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic la Șumuleu Ciuc, inițiativele și activitățile asociațiilor de laici și ale congregațiilor, sfințiri de preoți, depuneri de voturi, transmisii duminicale de Liturghii la Radio Iași, pelerinajele la Cacica și la Lourdes, Ziua Copiilor și a Tinerilor (Faraoani și Dărmănești), 120 de ani de cinstire în România a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes, sfințirea sau inaugurarea mai multor biserici (Ciucani, Somușca, Tg. Ocna, Nicolae Bălcescu, Horgești, Săbăoani, Roman), deschiderea Seminarului mic de la Bacău, 120 de ani de la înființarea Seminarului din Iași, 50 de ani de la redeschidere...

Pe lângă acestea, au fost și nori: uciderea mai multor misionari, scandalul declanșat de cartea și filmul "Codul lui Da Vinci", manifestările legate de caricaturile asupra lui Mahomed, pericolul creat de blocul care se ridică lângă catedrala "Sfântul Iosif" din București, cererea unora de a înlătura simbolurile religioase din spațiile publice etc. În noul an pe care l-am început prevalează oare bucuria începutului sau preocuparea pentru viitor?

"Strâng cuvântul tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva ta" (Ps 119,11) este textul care ne orientează în anul 2007 spre Sfânta Scriptură. Ne călăuzește în acest an Evanghelia după sfântul Luca. Această Evanghelie scoate în evidență umanitatea lui Isus, îl prezintă pe Isus ca Fiul Omului, plin de îndurare față de păcătoși, săraci și marginalizați: "Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască ceea ce era pierdut" (Lc 19,10).

Certitudinea noastră, a creștinilor, este că nu suntem lăsați la voia întâmplării: Dumnezeul nostru este un Tată bun, viitorul este în mâinile lui.

Pr. Cornel Cadar



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat