Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

A început o nouă viață

Noaptea de revelion! Niciodată nu mi-am închipuit că voi trăi o atât de binecuvântată noapte de revelion. A fost atât de minunat încât aș fi dorit să nu se termine niciodată. Și totuși... s-a terminat și a început un nou an. Ca niciodată i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le primisem în anul pe care tocmai îl încheiasem și l-am rugat pentru noi haruri.

A fost minunat pentru că i-am văzut, pot să spun, pentru prima dată, pe părinții mei fericiți.

Sunt o tânără obișnuită, încă la școală, dar suficient de matură ca să înțeleg realitatea vieții.

Sunt cel mai mare copil dintre cei șase pe care îi au părinții mei. De când am început să pricep primele noțiuni legate de viață, m-a preocupat un singur lucru: cum ne-au putut aduce pe lume părinții noștri dacă eu nu i-am auzit niciodată spunându-și că se iubesc? Cum poți coopera cu Dumnezeu la continuarea creației fără iubire? Știu că avem în noi tot felul de instincte, dar mai știu că suntem capabili și să iubim. Mama ne spunea uneori că ne iubește, dar tatăl nu ne-a spus niciodată.

E inutil să spun de unde provin toate acestea. Este vorba de flagelul care a lovit și lovește atâtea persoane astăzi și pentru care nimeni nu face mai nimic, alcoolul. Tatăl meu este alcoolic, uneori și mama. Îi aud mereu spunând că beau din cauza neajunsurilor, dar eu știu că nu este așa. Am colegi a căror părinți, ca și ai mei, nu lucrează, și nu sunt alcoolici, nici nu se ceartă. Ai mei nici nu lucrează, se ceartă și ne ceartă. Uneori mă întrebam, de ce noi nu suntem fericiți așa cum sunt alți copii? Dar știu că nu este atât de ușor să-i faci pe alții fericiți.

Pentru noaptea de revelion se anunțase că la cumpăna dintre ani va fi o scurtă celebrare religioasă în biserică. Știu că m-am rugat ca la ea să ia parte și părinții mei, dar după cum se petreceau lucrurile nu prea îmi dădeau vreo speranță. Încă de după-amiază tatăl meu băuse puțin. Spre seară s-a supărat pentru că frățiorul meu mai mic plângea și nu se mai oprea. A ieșit afară, a stat un moment după care a revenit în casă și cu glas tremurând i-a spus mamei că vrea să meargă împreună cu ea la celebrarea de la miezul nopții. Era cu totul schimbat. L-a luat pe frățiorul meu în brațe, celorlalți frați le-a vorbit atât de frumos cum n-o mai făcuse niciodată până atunci.

După terminarea celebrării, l-am văzut pe tata lângă confesional. Preotul a înțeles că vrea să se spovedească. Ieșind, ne-am întors cu toții acasă și ajungând ne-a îmbrățișat și ne-a sărutat pe toți. Era pentru prima dată când simțeam iubirea tatălui.

De unde această schimbare la tatăl meu? Era un mare mister pe care apoi ni l-a dezvăluit. În după-amiaza zilei, când se apucase de băut, din grabă s-a înecat cu vin. Ieșind afară, și-a revenit cu greu, dar a spus că a simțit cum moartea era aproape. În acel moment și-a spus că nu va mai bea alcool niciodată. Se vede că moartea l-a speriat atât de tare, dar l-a și convertit. Din acea seară, care nu aș fi vrut să se termine niciodată, tatăl meu este alt om, iar acest lucru nu-l spun numai eu, ci toți cei care îl cunosc. În acea seară a început nu numai un nou an, ci și o nouă viață, pentru toți. (Alina)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat