Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Ziua Mondială a Tineretului

Peste 230 de tineri din Moldova

Dintre cei peste 2.000 de tineri români, catolici și ortodocși, care au participat la Ziua Mondială a Tineretului, 230 sunt din Dieceza de Iași. Toți românii s-au întâlnit în zilele de 17 și 18 august la Dusseldorf în biserica "Sfântul Petru" pentru catehezele în limba română, și apoi la Köln împreună cu papa Benedict al XVI-lea în zilele de 20 și 21 august.

Cea de-a XX-a Zi Mondială a Tineretului, cu tema "Am venit să ne închinăm lui" (Mt 2,2), s-a desfășurat la Köln în perioada 11-21 august. Evenimentul a avut două etape: prima, de pregătire (11-15 august) într-o episcopie germană; a doua (16-21 august), la Köln. Două grupuri care au plecat din Iași au primit vineri, 5 august, și luni, 8 august, binecuvântarea din partea PS Petru Gherghel. Tinerii din Moldova provin din peste 40 de parohii, vârsta medie fiind 25 de ani. Au fost în total peste 230 în 11 grupuri.

Pentru cea de-a doua etapă în program au fost, în ziua de 16 august, trei Liturghii de deschidere și de primire a tinerilor: în catedrala din Köln, în Bonn și în Dusseldorf. În zilele de 17, 18 și 19 august, au participat la o serie de întâlniri catehetice conduse de 300 de episcopi din lumea întreagă. La 20 august, s-au strâns pe Marienfeld, un mare parc din estul Kölnului, unde a avut loc prima întâlnire cu papa Benedict al XVI-lea. După o seară de priveghere în rugăciune, majoritatea participanților și-au petrecut noaptea pe câmpie, rămânând pentru Liturghia de încheiere din 21 august, oficiată de papa Benedict al XVI-lea, la care au participat aproape un milion de tineri.

* * *

În drum spre Köln, gândul nostru este la Cacica

Aflați în Germania pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului, tinerii din Dieceza de Iași coordonați de pr. Felix Roca, au trimis din localitatea Grafschaft un mesaj pentru tinerii pelerini de la Cacica.

Noi, tinerii din grupul diecezan care participăm la Ziua Mondială a Tineretului, ne îndreptăm cu emoție crescândă spre Köln unde ne vom întâlni cu tinerii din lumea întreagă și cu papa Benedict al XVI-lea pentru ca împreună să îl adorăm pe Cristos. În zilele trecute am cunoscut comunitatea din Grafschaft, ai cărei membri, împreună cu surorile borromite, au organizat o primire deosebită și un program care ne-a permis să cunoaștem realitatea Bisericii din zonă. Apoi ne-am întâlnit cu toți tinerii găzduiți în decanat și în Dieceza Paderborn. Astfel, prin rugăciune, cultură și sport, am intrat treptat în atmosfera ce ne așteaptă la Köln.

În drumul nostru spre Köln ne simțim uniți cu voi, tinerii, și toți pelerinii prezenți la Cacica. Sfânta Fecioară Maria este mama tuturor celor care îl caută pe Cristos și doresc să îl adore. Vă purtăm în inimile noastre, deci și voi veți fi la Köln, și voi îl veți întâlni pe Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea, și voi vă veți ruga cu tinerii din lumea întreagă. Împreună dorim să prezentăm aurul, smirna și tămâia tinereții noastre pentru ca prietenia noastră cu Cristos să crească din ce în ce mai mult!

Grafschaft, 14 august



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat